HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Θα θέλαμε μια καλή συμφωνία που να οδηγεί σε εκταμίευση δόσης!»

Αυγενάκης: «Θα θέλαμε μια καλή συμφωνία που να οδηγεί σε εκταμίευση δόσης!»

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο γραμματέας της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάει σε εκλογές», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θα θέλαμε σήμερα η συζήτηση να είναι διαφορετική. Θα θέλαμε να έχουμε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Πρώτον, δεν είχαμε συμφωνία. Συμφωνία με την έννοια να οδηγηθούμε σε εκταμίευση δόσης, δεν είχαμε.

Δεύτερον, δεν είχαμε καν πολιτική συμφωνία, παρά το περίφημο non paper της κυβέρνησης, που μιλά για πολιτική συμφωνία.

Τρίτον, είχαμε την απόφαση για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα, αφού η Κυβέρνηση υποχώρησε στα πάντα.»

«Έχουμε την εξαφάνιση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σημείωσε κ. Αυγενάκης, συμπληρώνοντας: «Γιατί δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα; Το μόνο που ξέρουν σήμερα οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μαξίμου με το Non paper, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup.»

Ερωτηθείς, αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν διαφορετικά τα δεδομένα, γιατί δεν υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο της λίστας και είναι εκτεθειμένοι απευθείας στις τοπικές κοινωνίες, απ’ όπου και προέρχονται. Τώρα βέβαια, φαίνεται να «χαλαρώνουν» κάποιοι και δηλώνουν ήδη ότι δεν θα τα ψηφίσουν… Να θυμίσω ότι είχαμε και την ερώτηση Φίλη και 13 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Καμμένου που απεσύρθη την τελευταία στιγμή.»

Αναφορικά τέλος, με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ απέναντι στα μέτρα, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε: «Η θέση μας ως ΝΔ είναι σταθερή: Μέτρα που είναι αποτέλεσμα μιας αστείας και ανεύθυνης διαπραγμάτευσης δεν τα ψηφίζουμε! Η ΝΔ παραμένει σταθερή στο αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα, γιατί θεωρούμε ότι οι εκλογές αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος Όσο φεύγει ο χρόνος και δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας ως χώρα, οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται και η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει ένα απέραντο ναρκοπέδιο.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση