HomeHL-GreeceΕπιμένει ο Μανιός: Αν είναι να ψηφίσουμε για συντάξεις και αφορολόγητο, ας έλθει άλλη κυβέρνηση

Επιμένει ο Μανιός: Αν είναι να ψηφίσουμε για συντάξεις και αφορολόγητο, ας έλθει άλλη κυβέρνηση

Μήνυμα ότι δεν διατίθεται να ψηφίσει νέες περικοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα ότι δεν διατίθεται να ψηφίσει νέες περικοπές σε συντάξεις ή μείωση του αφορολόγητου έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία στο eurogroup είπε χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνήθηκαν μέτρα, μειώσεις στο αφορολόγητο κλπ. Το τι θα έρθει εμείς δεν έχουμε εικόνα, έχουμε την εικόνα την επίσημη να βγαίνει ο Ντάισελμπλουμ και να λέει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Μείωση στις συντάξεις, ή άλλο, είναι πακέτο λιτότητας. Άρα αυτό δεν μπορεί να υπάρχει γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αν προσδοκούν να έρθει μια άλλη κυβέρνηση να τα ψηφίσει τότε ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους»

Αναφερόμενος στις ομαδικές απολύσεις τόνισε ότι «η κουβέντα γίνεται πάνω εκεί. Αν δηλαδή θα δεχτούμε ή όχι τις ομαδικές απολύσεις. Τι από τα δυο, γιατί αυτό που θα προκύψει εγώ προσωπικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος 100% ότι δεν θα προκύψει ότι δεν θα βάλουν πάλι εκβιαστικά διλήμματα, ότι είτε θα το κάνετε είτε θα υποχρεωθείτε σε πτώχευση. Πίσω από αυτά τα παιχνίδια της διαπραγμάτευσης δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά κρύβονται και άλλοι παράγοντες».

Ο κ. Μανιός σημείωσε ότι «δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς από εδώ και πέρα τι θα γίνει», σημειώνοντας ότι «αν κρίνει κανείς από αυτά που βγήκαν επίσημα στη δημοσιότητα νομίζω πως είναι μάλλον μια θετική προσέγγιση από την πλευρά των ισχυρών της ευρωζώνης. Το ΔΝΤ επιμένει σε μια γραμμή που είναι ατελέσφορη και δεν μπορεί να υπάρξει για δυο λόγους: Δεν μιλάνε για απομείωση του ελληνικού χρέους αυτοί δεν θέλουν να το ακούνε καν, και το δεύτερο είναι ένα άλλο σκέλος που δεν θέλει να ακούει η Ελλάδα, να μειωθεί το αφορολόγητο. Άρα πιθανότερο είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ ως παρατηρητής παρά την επιμονή της Γερμανίας να είναι στο πρόγραμμα αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είναι στο πρόγραμμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση