HomeΚΟΣΜΟΣΈρευνα: Κάθε χρόνο και πιο ευτυχισμένοι οι Τούρκοι πολίτες

Έρευνα: Κάθε χρόνο και πιο ευτυχισμένοι οι Τούρκοι πολίτες

Σύμφωνα με την «Έρευνα απόλαυσης της ζωής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιο ευτυχισμένοι φαίνεται πως ήταν οι Τούρκοι μέσα στο 2016 σε σχέση με το 2015, όπως προκύπτει από τα στατιστικά που δημοσίευσε το τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικών (TÜİK).

Το 2015 το 56,6% των Τούρκων πολιτών δήλωσε πως αισθάνεται ευτυχισμένο, ενώ την επόμενη χρονιά το ποσοστό αναρριχήθηκε στο 61,3%. Η «Έρευνα απόλαυσης της ζωής» όπως ονομάζεται, έδειξε πως το 2015 το 11,4% των Τούρκων δήλωσε δυστυχισμένο, ενώ το 2016 μόλις το 10,4 δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένο με τη ζωή του.

Εντύπωση προκαλεί το στατιστικό που δείχνει πως οι πιο ευτυχισμένοι με τη ζωή τους ήταν τα άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, καθώς το 63,5% αυτών δήλωσαν πως είναι ολοκληρωμένα ως άτομα. Όσον αφορά την ευτυχία σε σχέση με τα δύο φύλα, οι παντρεμένες γυναίκες φαίνεται πως είναι πιο ευτυχισμένες από τους άντρες τους.

Οι παράγοντες που κάνουν ευτυχισμένους τους Τούρκους πολίτες φαίνεται πως είναι η υγεία κατά 72,1% κι ακολουθούν η αγάπη, η επιτυχία, τα χρήματα και τέλος η εργασία.

Η «Έρευνα απόλαυσης της ζωής» διενεργείται από το 2003 με στόχο να καθορίσει την εξέλιξη των αξιών και της αντίληψης της ευτυχίας ανά τα έτη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση