HomeHL-PsilaΗ “περιθωριοποίηση” των Θρησκευτικών στα σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει…

Η “περιθωριοποίηση” των Θρησκευτικών στα σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει…

Φεύγουν τα βιβλία...έρχονται οι φάκελοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Ίερός” πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει μέσα στους επόμενους μήνες ανάμεσα στην Εκκλησία και το Υπουργείο Παιδείας με φόντο τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Σε πρόσφατες ανακοινώσεις του το αρμόδιο υπουργείο έκανε λόγο για “φακέλους” Θρησκευτικών, οι οποίοι αναμένεται να αντικαταστήσουν τα βιβλία του συγκεκριμένου μαθήματος από τη νέα σχολική χρονιά. Σιγά-σιγά δηλαδή βλέπουμε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών “περιθωριοποιείται” μέχρι τελικά την οριστική του κατάργηση από τα σχολικά μαθήματα.

Η “περιθωριοποίηση” του μαθήματος έχει ήδη ξεκινήσει, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου ήδη από την έναρξη του φετινού σχολικού έτους δε διδάσκει το μάθημα των Θρησκευτικών σε εβδομαδιαία βάση, αλλά οι διδακτικές ώρες που έχει αφιερώσει στην εκμάθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μάλιστα έχει προτρέψει του μαθητές της να αφήσουν τα βιβλία των Θρησκευτικών κάτω από τα θρανία τους για να… μην τα κουβαλούν από το σπίτι τους.

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την εν λόγω εκπαιδευτικό προνοητική, καθώς έχει υλοποιήσει εκ των προτέρων το σχεδιασμό του υπουργείου, αλλά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, τι απαντάει σε ερωτήσεις μαθητών της, για το ποιος είναι ο λόγος που δε διδάσκονται το μάθημα των Θρησκευτικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση