HomeHL-9Αλλαγές στην προσέλευση στα ΚΕΠ για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Αλλαγές στην προσέλευση στα ΚΕΠ για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Δείτε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στο ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) μόνιμους κάτοικους Δήμου Ηρακλείου ότι τροποποιείται το πρόγραμμα προσέλευσης στα ΚΕΠ.

Με στόχο την εξυπηρέτησης δεκάδων πολιτών που συρρέουν στα ΚΕΠ για ενημέρωση και υποβολή αιτημάτων ηλεκτρονικά για την έγκριση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας  και προκειμένου να μην διακοπεί εντελώς η δυνατότητα εξυπηρέτησης των υπόλοιπων πολιτών για τις  καθημερινές υπόλοιπες αρμοδιότητες που διεκπεραιώνονται μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, στο εξής ημερησίως (από 8.00- 14.00 μ. μ. ) θα εξυπηρετείται σε κάθε ΚΕΠ, μέγιστος αριθμός δικαιούχων με αριθμό προτεραιότητας κάθε ημέρα.

Συγχρόνως τονίζεται ότι οι αρμόδιες Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, δέχονται κοινό:

  • στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας- Α.Π.Η. (πρώην ΚΑΠΗ) ή στα Βοήθεια στο Σπίτι της περιοχής μονίμου κατοικίας των πολιτών με ραντεβού από την αρμόδια λειτουργό του Κ.Ε.Α.
  • στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής (Επιδομάτων Αναπηρίας) στην παλιά Λαχαναγορά, με αριθμό προτεραιότητας καθημερινά, ΚΑΙ εκτός Τετάρτης που η υπηρεσία δεν δέχεται πολίτες, από τις 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Η διαδικασία αυτή σε συνδυασμό  με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, που εφαρμόζεται από την  1η Φεβρουαρίου 2017 για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες μέσα στο 2017, δεδομένου ότι πολίτες που απορρίπτονται λόγω κριτηρίων, μπορεί να επαναλάβουν την αίτηση εφόσον έχουν μειωθεί τα εισοδήματα ή τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα προσέλευσης

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Αναλυτικές πληροφορίες κοινού στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr ή στο τηλέφωνο 15105 (από 8.00-16.00 μμ)
Διαφήμιση
Διαφήμιση