Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα το πρωί , εκτός απροόπτου, οι 8 συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Οι, τέσσερις Κρητικοί και τέσσερις αλλοδαποί αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για τις απολογίες τους, μετά από τη σχετική προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν προκειμένου να προετοιμαστούν την περασμένη Κυριακή, οπότε και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως το κύκλωμα διακίνησης της κοκαΐνης, φέρονται να αποτελούσαν δύο 38χρονοι, ένας 59χρονος κι ένας 60χρονος από την Κρήτη, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί , ένας 30χρονος από την Αλβανία, ένας 35χρονος Σύρος και δύο νεαρές γυναίκες, 25 χρόνων και οι δύο από την Ρουμανία.

Και στους οχτώ ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

«Εγκέφαλος» ο 59χρονος Κρητικός

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος που έφερνε τις ποσότητες της κοκαΐνης από τη Ρουμανία, φέρεται ο 59χρονος Κρητικός. Όταν το ναρκωτικό έφτανε στην Κρήτη, το έκρυβαν στο σπίτι τους οι δύο νεαρές αλλοδαπές ενώ την ίδια ώρα ο 59χρονος προμήθευε ποσότητες στον 35χρονο Σύρο προκειμένου να τις διοχετεύσει στα στέκια του… Ηρακλείου.

Με την σειρά του ο 35χρονος προμήθευε την κοκαΐνη στον 38χρονο ο οποίος και έβρισκε πελάτες για την αγορά, μεταξύ των οποίων και οι άλλοι δύο Κρητικοί που συνελήφθησαν.

Μάλιστα, όλη αυτή η διαδικασία φαίνεται ότι κράτησε πάνω από ένα χρόνο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από τις 19 Ιουλίου του 2015 έως τις 16 Οκτωβρίου του 2016 η συγκεκριμένη… συμμορία προχώρησε σε 40 περιπτώσεις αγοραπωλησίας κοκαΐνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση