HomeHL-EconomyΑχτσιόγλου: Υποθετικά σενάρια τα περί 30% μείωσης της σύνταξης

Αχτσιόγλου: Υποθετικά σενάρια τα περί 30% μείωσης της σύνταξης

«Παράλληλα με το μέτρο το επιβαρυντικό θα υπάρχει και το μέτρο ελάφρυνσης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα δεδομένα της συμφωνίας όπως τέθηκαν χθες το Eurogroup είναι δύο: πρώτον ότι η οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων θα αφορά την περίοδο από το 2019 και μετά και δεύτερον ότι οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε μέτρο επιβαρυντικό θα νομοθετείται παράλληλα και ένα μέτρο ελαφρυντικό», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας το βράδυ της τρίτης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως σημείωσε ακόμη, «τα μέτρα θα είναι από κοινού, δηλαδή παράλληλα με το μέτρο το επιβαρυντικό θα υπάρχει και το θετικό μέτρο ελάφρυνσης».

«Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι προνομοθέτηση πιθανή μέτρων θετικών, ελαφρυντικών και μέτρων επιβαρυντικών για μετά το 2019, που θα οδηγούν σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και θα αφορούν σε κάποια πεδία. Όντως μεταξύ αυτών σημειώθηκαν το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αλλά τίποτα περισσότερο δεν έχει διευκρινιστεί ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος των εκατέρωθεν μέτρων ούτε σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό τους. Όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης με τα τεχνικά κλιμάκια», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Η ίδια επισήμανε πως «όλα τα περί 30% μείωσης της σύνταξης είναι εντελώς υποθετικά σενάρια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη συζήτηση περί προσωπικής διαφοράς. Θα τα δούμε με τους θεσμούς όταν έρθουν στην Αθήνα. Είναι καλό να μην υιοθετούμε την αφήγηση του ΔΝΤ ως κύρια ατζέντα της πολιτικής συζήτησης στην Ελλάδα. Καλό είναι να μη συζητάμε σε ένα πλαίσιο που δεν έχει ακόμη τεθεί».

«Όποιο μέτρο θα επιβαρύνει τον έλληνα συνταξιούχο θα υπάρχει στοχευμένο αντισταθμιστικό. Στο τέλος της ημέρας στο ελληνικό νοικοκυριό θα υπάρχει ένα μηδενικό ισοζύγιο», ανέφερε.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση