Την ενοχή του πρώην ζευγαριού για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 350.000 από τα ταμεία τράπεζας στον Πύργο αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για την υπόθεση με την πρώην ταμία που για 24 μήνες «τραβούσε» χρήματα από τους λογαριασμούς πελατών της τράπεζας στην οποία εργαζόταν προκειμένου να ενισχύει τις επιχειρηματικές προσπάθειες του τότε φίλου της.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στην πρώην τραπεζική υπάλληλο και 9 ετών στον τότε φίλο της, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και για τους δύο.

Η τμηματική υπεξαίρεση των 350.000 ευρώ είχε γίνει μέσα σε χρονικό διάστημα διετίας, αρχής γενομένης από το 2008,  και ήρθε στο φως χάρη στις υποψίες πελάτη της τράπεζας που θέλησε να διερευνήσει σε βάθος τις κινήσεις του λογαριασμού που διατηρούσε στο συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Κατά την απολογία της η πρώην ταμίας παραδέχθηκε την πράξη της και ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή της ήταν να βοηθήσει τον τότε σύντροφό της στα επιχειρηματικά του εγχειρήματα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να επιστρέψει τα χρήματα πριν αποκαλυφθούν οι ενέργειές της. Ο συγκατηγορούμενός της ωστόσο, αρνήθηκε κατά την απολογία του, την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση, ισχυριζόμενος πως δεν γνώριζε τις πράξεις στις οποίες είχε προχωρήσει η τότε φίλη του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση