HomeHL-GreeceΤζανακόπουλος: Για κάθε μέτρο θα υπάρξει κάποιο αντισταθμιστικό

Τζανακόπουλος: Για κάθε μέτρο θα υπάρξει κάποιο αντισταθμιστικό

«Δεν συζητάμε πλέον για επιπλέον μέτρα 4,5 δισ. ευρώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Επιδιώκαμε μία συμφωνία που δεν θα είχε ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα. Σήμερα είχαμε μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη. Καταφέραμε να πετύχουμε πως για κάθε μέτρο που θα πάρουμε θα υπάρξει κάποιο αντισταθμιστικό μέτρο. Βασικός μας στόχος οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγη ώρα μετά το τέλος τους Εurogroup, σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στα ζητήματα που θεωρούταν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση όπως τις συντάξεις το ΦΠΑ λέγοντας, «θα συζητηθούν όλα τα θέματα ακόμα και αυτά που ήταν «κόκκινες γραμμές» σε τεχνικό επίπεδο. Δεν συζητάμε πλέον για επιπλέον μέτρα 4,5 δισ. ευρώ. Τα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να εξειδικεύσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας».

Συνεχίζοντας τόνισε «υπάρχουν και άλλα στοιχεία αυτής της συμφωνίας, όπως το ότι μπαίνει στο τραπέζι η επάνοδος της κανονικότητας στην ελληνική αγορά εργασίας και στην ελληνική οικονομία».

Ενώ για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το χρονικό όριο που θα διαρκέσει η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων είπε πως «δεν μπορεί να μπει χρονοδιάγραμμα ωστόσο η δουλειά των τεχνικών κλιμακίων θα είναι αρκετά σύντομη καθώς το να τελειώσει γρήγορα η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα ήταν χρήσιμο και για τις δύο πλευρές».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση