HomeHL-SportsΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς επικράτησε στο ΟΑΚΑ, 1-0 του Ολυμπιακού.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 34’ ο Αϊντάρεβιτς με χτύπημα φάουλ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μποτία στο 75’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ένωση έφερε το ματς στα μέτρα της και είχε καλύτερη απόδοση από τον Ολυμπιακό φτάνοντας στην τελική νίκη. Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 30’ όταν ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως αστόχησε στο πλασέ απέναντι στον Λεάλι.

 Τέσσερα λεπτά μετά η ΑΕΚ σημείωσε το γκολ, το οποίο τελικά έκρινε την αναμέτρηση. Ο Μποτία προσπάθησε να διορθώσει ατομικό λάθος και έκανε φάουλ στον Πατίτο έξω από την περιοχή.
Ο Αϊντάρεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντα Κόστα και κατέληξε στα δίχτυα, στο 34΄.

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 66΄ με εξαιρετική κίνηση του Αραούχο, που απέφυγε τον Μποτία και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Λεάλι απέκρουσε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Σιμόες πρόλαβε τον Ελιουνούσι διώχνοντας τελευταία στιγμή τη μπάλα, με τον Ολυμπιακό να αρκείται σε κάποια μακρινά σουτ, που δεν προκάλεσαν πολλά προβλήματα στον Μπάρκα.

Στο 75΄ αποβλήθηκε ο Μποτία για μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο και ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να διαχειριστεί τον αγώνα και να φτάσει στη νίκη με το σκορ στο 1-0.

Γκολ: 34′ Αϊντάρεβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Αϊντάρεβιτς, Ντίντακ, Βράνιες, Μπακασέτας, Αραούχο – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελιγιουνούσι, Μάρτινς

Κόκκινες κάρτες:
75′ Μποτία

ΑΕΚ:
Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84′ Βινίσιους), Ροντρίγκες (55′ Γιόχανσον), Αραούχο.

Ολυμπιακός:
Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63′ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77′ Ρέτσος), Ελιγιουνούσι (73′ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση