Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση της 58χρονης γυναίκας η οποία το μεσημέρι έπεσε σε γκρεμό στο Ασκύφου του Δήμου Σφακίων πολύ κοντά στο Οροπέδιο της Ταύρης.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο τα τραύματά της συνεπεία της πτώσης της ήταν πολλαπλά και βαριά με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να μην αντέξει και να υποκύψει.

Λίγο πριν από τις 5:30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρσή της από τον γκρεμό που στήθηκε το μεσημέρι με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ, του ΕΚΑΒ αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας για άτυχη 58χρονη από τα Χανιά, η οποία  γύρω στη μία το μεσημέρι έπεσε σε γκρεμό βάθους δεκάδων μέτρων, κι ενώ έκανε ορειβασία.

Για τον εντοπισμό της 58χρονης ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου με την Πολεμική Αεροπορία να ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα. Super Puma απογειώθηκε  από τη Ρόδο και γύρω στις 2:30 μετά το μεσημέρι βρισκόταν πάνω από το σημείο όπου είχε κατακρημνιστεί η 58χρονη.  Οι διασώστες από αέρος μετέφεραν κατευθείαν την πολυτραυματία στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η επιχείρηση επίσημα ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 το απόγευμα. Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία το μεσημέρι όταν μια παρέα έκανε ορειβασία στην περιοχή. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, φαίνεται πως η 58χρονη γλίστρησε στον πάγο που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να βρεθεί στο κενό. Μέλη της συντροφιάς με την οποία είχε βρεθεί στα Λευκά Όρη ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ. Πολύ γρήγορα ωστόσο, έγινε αντιληπτό ότι τα πεζοπόρα τμήματα δεν θα μπορούσαν να φτάσουν έγκαιρα κοντά στην βαριά τραυματισμένη γυναίκα λόγω του δύσβατου της περιοχής. Έτσι ,αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας που διέθεσε ελικόπτερο Super Puma.

Διαφήμιση
Διαφήμιση