HomeHL-SportsΧανιά – Απόλλων Σμύρνης 1-4

Χανιά – Απόλλων Σμύρνης 1-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα ανόδου και από τα Περιβόλια έστειλε ο πρωτοπόρος και πρωταθλητής χειμώνα της Β’ Εθνικής Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε εύκολα με 4-1 των Χανίων και έφτασε τους 40 βαθμούς

Με άρωμα κυριαρχίας γέμισε και τα Περιβόλια ο Απόλλων Σμύρνης! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέρασε… αέρα και από την έδρα του ΑΟΧ, τον οποίο νίκησε εύκολα με το επιβλητικό 1-4 το απόγευμα του Σαββάτου  στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Έτσι οι «κυανόλευκοι» του Άκη Μάντζιου, απολαμβάνουν ήδη τον άτυπο τίτλο των πρωταθλητών χειμώνα μια στροφή πριν από το κλείσιμο του πρώτου γύρου δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν ένα ξεκούραστο τρίποντο από τον Πανθρακικό, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Ο Απόλλων Σμύρνης, λοιπόν, είναι πλέον ένας ωραίος… 40άρης, αφού έφτασε τους 40 βαθμούς και παραμένει στην κορυφή ό,τι και αν κάνει η Λαμία, την οποία έχει στην ισοβαθμία λόγω της επικράτησης του στο μεταξύ τους ματς στη Ριζούπολη.

Η νίκη στα Χανιά ήταν και η έβδομη εκτός έδρας για τους πρωτοπόρους της δεύτερης κατηγορίας, ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν την παρθενική τους ήττα μέσα στο 2017!

Το παιχνίδι, πάντως, αρχικά ήταν μοιρασμένο και ο ΑΟΧ ήταν αυτός που εμφανίστηκε πιο κινητικός, ωστόσο, η ποιότητα, η εμπειρία και η στόφα της μεγάλης ομάδας έκαναν τη διαφορά και έφεραν τους φιλοξενούμενους στη θέση του… οδηγού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ευτύχησε να προηγηθεί με 0-2 στις δύο και μοναδικές επιθετικές της προσπάθειες μέχρι εκείνο το σημείο!

Συγκεκριμένα ο Διαμαντόπουλος στο 25’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 37’ ο ίδιος με σουτ από το ύψος της περιοχής διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Το 0-2 ουσιαστικά απελευθέρωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εν συνεχεία έχασαν και άλλες ευκαιρίες, αλλά εν τέλει τα άλλα δύο γκολ που πέτυχαν ήρθαν προς το φινάλε της αναμέτρησης και μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Στο 72’ ο Σιατραβάνης νίκησε στο τετ α τετ τον Αθανασίου για το 0-3 και στο 77’ ο Μπαρμπόσα με κεφαλιά πέτυχε το καρέ για τον Απόλλωνα.

Τα Χανιά, που έκαναν φιλότιμες προσπάθειες σε όλο το 90λεπτο χωρίς, ωστόσο, να μπορέσουν στην ουσία να κοντράρουν την ανώτερη «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφεραν έστω να πετύχουν το γκολ της τιμής με εξ επαφής πλασέ του Σταματή στο 87’.

Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Διαμαντόπουλος, καλό παιχνίδι έκανε ο Σιατραβάνης και θετικές εξάρσεις είχε ο Κονέ.

Για τους ηττημένους αντίστοιχα ξεχώρισαν οι Αποστολόπουλος και Τσουκάνης.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Νεοφυτιάδη (Κορινθίας) και των βοηθών του Κοτζαμανίδη (Πειραιά), Δασκαλάκη (Ηρακλείου) με τη σημείωση, ωστόσο, ότι ο ρέφερι έκανε κατάχρηση των καρτών, τις οποίες έβγαλε με μεγάλη ευκολία.

Κίτρινες: 12’ Φουρλάνος, 33’ Σταματής, 60’ Ντούμος, 89’ Λάσκαρης – 27’ Ρομάνο, 29’ Κονέ, 33’ Μπαρτολίνι, 90’ Βαλεριάνος.

ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Διαμιανάκης, Βασιλείου, Ηρακλής (59’ Λάσκαρης), Φουρλάνος (88’ Μούδιος), Σταματής, Αποστολόπουλος, Βαρούχας (59’ Ντούμος), Βανκεβάι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης, Ντάσιος, Κονέ (82’ Κρητικός), Αλμπάνης, Σιατραβάνης (76’ Μπαρμπόσα), Ρομάνο (65’ Περογαμβράκης), Διαμαντόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση