HomeHL-9Συντάξεις και ανασφάλιστη εργασία…στο επίκεντρο του υφυπουργού και των φορέων

Συντάξεις και ανασφάλιστη εργασία…στο επίκεντρο του υφυπουργού και των φορέων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση, που είχε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος με φορείς του Ηρακλείου και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Ο κ. Πετρόπουλος συζήτησε με όλους τους συμμετέχοντες τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος ξεχωριστά και πώς μπορεί να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός εξυγίανσης των ζητημάτων αυτών.

petropoylos-ekh2

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι συντάξεις, που είναι σε εκκρεμότητα και υπολογίζονται στις περίπου 100.000 για όλη την Ελλάδα, με τον υφυπουργό να επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν οι υπηρεσίες και να δρομολογηθεί η καταβολή τους περί τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

petropoylos-ekh

Επίσης ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να παταχθεί η ανασφάλιστη εργασία.

Τέλος, όπως έχει γράψει ήδη το cretapost, ο υφυπουργός αναφερόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες ,τόνισε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό οφειλετών που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους και θα πρέπει να πληρώσουν έτσι ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα.

petropoylos-ekh-3

Τον υφυπουργό συνόδευε η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Βρακά ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, από ΟΕΒΕΝΗ, ΕΒΕΗ, Οικονομικό Επιμελητήριο, φαρμακοποιοί , φοροτεχνικοί, δικηγόροι και έμποροι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση