HomeHL-CultureΟι εκπλήξεις που έμειναν στην ιστορία στις απονομές των βραβείων Οσκαρ

Οι εκπλήξεις που έμειναν στην ιστορία στις απονομές των βραβείων Οσκαρ

Αυτό που δεν περίμενε ο κόσμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι μόνο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που προσπαθούσε επί χρόνια ολόκληρα να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο και ο κόσμος τελικά απογοητευόταν που δεν τον έβλεπε με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια. Οι εκπλήξεις νικητών και χαμένων συντρόφευαν πάντα τις απονομές των βραβείων Όσκαρ και δεν είναι λίγες εκείνες που έμειναν στην ιστορία.

Η Γκρέις Κέλι

Ενα από τα πιο… άγνωστα έργα στα οποία πρωταγωνίστησε η Γκρέις Κέλι ήταν το «Country Girl». Κι όμως, αυτό ήταν που της χάρισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου στην καριέρα της. Υποδυόταν τη σύζυγο του Μπινγκ Κρόσμπι, ο οποίος έδινε μάχη με τον αλκοολισμό. Εκείνη τη χρονιά φαβορί για το βραβείο ήταν η Τζούντι Γκάρλαντ, η οποία υποδυόταν σε άλλη ταινία έναν σχεδόν ίδιο ρόλο. Ολοι ήταν σίγουροι μάλιστα πως αυτή θα ήταν η νικήτρια που το US TV του NBC, τη νύχτα της απονομής αποφάσισε να στείλει κάμερα στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν η Γκάρλαντ αφού μόλις είχε γίνει μητέρα. Τελικά, νικήτρια ήταν η Γκρέις Κέλι.

oskar-kelly

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο «Νονός» αποτελεί μια ταινία ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου. Ηταν η πρώτη που ξεπέρασε σε έσοδα τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Δημιουργός ήταν το 1973 ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σε ηλικία 33 ετών. Όλοι τον θεωρούσαν το μεγάλο φαβορί όμως από το στόμα των παρουσιαστών της απονομής εκείνη τη χρονιά, βγήκε το όνομα του Μπομπ Φος για το έργο «Cabaret». Δύο χρόνια μετά, ο Κόπολα κατάφερε τελικά να κερδίσει το βραβείο με το «Νονός 2».

oskar-kopola

Ο Μέλ Γκίμπσον και το Όσκαρ φωτογραφίας

Το 1996 η μάχη ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους κριτικούς του κινηματογράφου, η έκπληξη στο Όσκαρ φωτογραφίας ήταν μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Μεγάλο φαβορί ήταν το «Απόλλο 13» και το δράμα του Ρον Χάουαρντ είχε το βραβείο δεδομένο. Τελικά, η εικόνα του πατριώτη Σκωτσέζου Μελ Γκίμπσον, αποδείχθηκε πολύ πιο δυνατή, με το Braveheart να κερδίζει συνολικά 5 βραβεία Όσκαρ.

oskar-mpronti

Το ρεκόρ του Άντριεν Μπρόντι

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θαύμασε τον Αντριεν Μπρόντι ως Βλάντισλαβ Στσπίλμαν στην ταινία του Ρομάν Πολάνσκι «Ο Πιανίστας». Ωστόσο ήταν ελάχιστοι εκείνοι που πίστεψαν πως θα κερδίσει και το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου. Έχοντας απέναντί του τον Μάικλ Κειν, τον Τζακ Νίκολσον και τον Ντένιελ Νέι-Λιούις, ο οποίος μάλιστα ήταν και το φαβορί για το ρόλο του «Bill the Butcher» στις συμμορίες της Νέας Υόρκης, ο Μπρόντι έγινε ο νεότερος που κέρδισε ποτέ βραβείο Όσκαρ σε ηλικία 29 ετών!

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση