HomeΚΟΣΜΟΣΚαταπέλτης ναρκωτικών βρέθηκε στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό!

Καταπέλτης ναρκωτικών βρέθηκε στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό!

Αριζόνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι Αμερικανοί συνοροφύλακες που  βρήκαν έναν μεσαιωνικού στυλ καταπέλτη προσαρμοσμένο σε τείχος που χωρίζει τις ΗΠΑ απ’ το Μεξικό στην Αριζόνα.

Σχεδιασμένη για να εκτοξεύει πακέτα ναρκωτικών σε αμερικανικό έδαφος η συσκευή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα νοτιοανατολικά της Τουσόν, όταν οι συνοροφύλακες είδαν μια ομάδα ανδρών να απομακρύνεται βιαστικά καθώς πλησίαζαν.

Φθάνοντας στο σημείο βρήκαν και δύο δέματα με χασίς συνολικού βάρους 21 κιλών, που δεν είχαν ακόμη εκτοξευθεί. Ο καταπέλτης στη μεξικανική πλευρά του τείχους αποσυναρμολογήθηκε, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

meksiko1

Περίπου 1.000 χιλιόμετρα της αμερικανο-μεξικανικής μεθορίου καλύπτονται με κάποιο είδος φράχτη ή τείχους. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι θα χτίσει τείχος σ’ ολόκληρη τη μεθόριο, αλλά οι έμποροι ναρκωτικών αποδεικνύονται ιδιαίτερα εφευρετικοί προκειμένου να περάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων τα προϊόντα τους: με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κανόνια, αερόστατα, ράμπες αυτοκινήτων κ.α.

Στο μεθοριακό πέρασμα του Φαρ στο Τέξας άνδρες της δίωξης ναρκωτικών βρήκαν τον περασμένο χρόνο ενάμιση τόνο μαριχουάνα μεταμφιεσμένη σε… καρότα!

Οι διακινητές ναρκωτικών χρησιμοποιούν και υπόγεια τούνελ. Τον Μάρτιο του 2016 οι αρχές ανακάλυψαν ένα τούνελ μήκους 380 μέτρων που συνέδεε ένα εστιατόριο στο Μεξικό μ’ ένα σπίτι στην Καλιφόρνια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση