HomeHL-WorldΒάφτισαν την κόρη τους «ΝΑΙ» για να στηρίξουν το δημοψήφισμα!

Βάφτισαν την κόρη τους «ΝΑΙ» για να στηρίξουν το δημοψήφισμα!

Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βλέμμα των περισσότερων στην Τουρκία είναι στραμμένο στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, στο οποίο αν επικρατήσει το «ΝΑΙ», ο σημερινός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποκτήσει εξουσίες που σήμερα ανήκουν στον πρωθυπουργό. Ο «σουλτάνος του Βοσπόρου» θα μπορεί να διορίζει υπουργούς, να εκδίδει διατάγματα, να κηρύσσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να διαλύει την Εθνοσυνέλευση.

Έτσι, στο πνεύμα της προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέρ του «ΝΑΙ», ένα ζευγάρι από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν, ονόμασε την νεογέννητη κόρη του «Evet» (ΝΑΙ), ώστε να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων.

Ο πατέρας της μικρής Μουσταφά Τσελίκ δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ότι δεν μετανιώνει για το όνομα που έδωσε στην κόρη του, επειδή με αυτό τον τρόπο θέλει να καλέσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του «ΝΑΙ» στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον σύζυγό της κινήθηκε και η μητέρα της Evet, η οποία υποστήριξε ότι η απόφαση του ζευγαριού για το όνομα της κόρης του ήταν κοινή με στόχο να τονίσουν την σημασία του δημοψηφίσματος.

Το νεογέννητο κοριτσάκι, σύμφωνα με τους γονείς του, χαίρει άκρας υγείας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση