HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Δικαστής και σύζυγος αρνούνται το διαζύγιο σε 66χρονη!

Βρετανία: Δικαστής και σύζυγος αρνούνται το διαζύγιο σε 66χρονη!

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο 39 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον ιστό μιας ατέρμονης δικαστικής διαμάχης έχει παγιδευτεί η 66χρονη Βρετανίδα Tini Owens η οποία θέλει να πάρει διαζύγιο από τον 78χρονο σύζυγό της Hugh Owens, μετά από 39 χρόνια γάμου. Η γυναίκα κατέθεσε το περασμένο έτος αίτηση διαζυγίου και δηλώνει ότι είναι «απελπιστικά δυστυχισμένη» στο γάμο της αλλά ο δικαστής Robin Tolson αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση του διαζυγίου με την αιτιολογία ότι οι ισχυρισμοί της γυναίκας είναι αναμενόμενοι μέσα στον γάμο.

Ο σύζυγος της 66χρονης φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα του διαζυγίου και υποστήριξε πως το ζευγάρι «έχει ακόμα μερικά χρόνια να περάσει μαζί ευχάριστα», έτσι η γυναίκα κατέφυγε την Τρίτη ενώπιον του Εφετείου στο Λονδίνο, όπου τρεις ανώτατοι δικαστές με επικεφαλής τον σερ James Munby, εξέχοντα οικογενειακό δικαστή στη Βρετανία και στην Ουαλία, κλήθηκαν να λάβουν απόφαση για την υπόθεση.

Ο Philip Marshall, συνήγορος της Tini Owens, είπε ότι είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο στην σύγχρονη εποχή ένα δικαστήριο να απορρίπτει μια αίτηση διαζυγίου και υποστήριξε ότι ο δικαστής Tolson δεν προέβη σε ορθή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και γι’ αυτό τον λόγο η απόφασή του θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Σε ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο δικαστήριο η Tini Owens καταγγέλλει τον σύζυγό της για 27 διαφορετικές περιπτώσεις αρνητικής συμπεριφοράς απέναντί της και τον χαρακτηρίζει «αναίσθητο», ως προς τους τρόπους και τον τόνο, συνεχώς καχύποπτο ενώ παράλληλα, η ίδια υποστήριξε ότι ο σύζυγός της την έκανε να αισθάνεται ότι του είναι αντιπαθής. «Το πιο απλό γεγονός είναι ότι είμαι απελπιστικά δυστυχισμένη στο γάμο μας για πολλά χρόνια», δηλώνει η γυναίκα, αλλά ο σύζυγός της, συνταξιούχος επιχειρηματίας, διαφωνεί και για το διαζύγιο και για όσα εκείνη του καταλογίζει.

Ο συνήγορος της 66χρονης γυναίκας ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει σωρευτικά υπόψη του το αποτέλεσμα όλων αυτών που χωρίζουν το ζευγάρι στα χρόνια του έγγαμου βίου του και τόνισε πως η πελάτισσα του αντιμετωπιζόταν από τον σύζυγό της με «παιδιάστικο» τρόπο. Από την πλευρά ο Nigel Dyer, συνήγορος του συζύγου, κάλεσε τους δικαστές να μην ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση και είπε πως «προς το παρόν και σύμφωνα με τον νόμο, η απογοήτευση, η στενοχώρια και η δυσαρέσκεια δεν είναι ικανές αποδείξεις για την διάλυση ενός γάμου».

Ενώ ο δικαστής James απευθυνόμενος στους συνηγόρους των δύο πλευρών ανέφερε πως θα λάβει την απόφασή του αφού εξετάσει την σχετική νομοθεσία, η Ayesha Vardag, δικηγόρος ειδική στα διαζύγια, δήλωσε για την υπόθεση στον βρετανικό Τύπο ότι «οι δικαστές δεν θα πρέπει να αναγκάζουν τους ανθρώπους να μένουν παντρεμένοι».

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δικαστές έμαθαν ότι το ζευγάρι, που έχει ενήλικα παιδιά, κοιμάται σε χωριστά δωμάτια και η σύζυγος έχει κάνει μια σχέση εκτός του γάμου της, που είχε διάρκεια μικρότερη του έτους.

Η κυρία Owens, η οποία κατάγεται από την Ολλανδία, ίσως να χρειαστεί να υπομένει την συμβίωση με τον σύζυγό της, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, αφού στη Βρετανία και στην Ουαλία, αν ένα ζευγάρι δεν είναι σύμφωνο για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, τότε χρειάζεται να ζει χώρια συνολικά πέντε χρόνια ώστε να εκδοθεί διαζύγιο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση