HomeΚΟΣΜΟΣΝτοκιμαντέρ του BBC στη φωλιά των Ρώσων χούλιγκαν

Ντοκιμαντέρ του BBC στη φωλιά των Ρώσων χούλιγκαν

«Το Μουντιάλ θα είναι φεστιβάλ βίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκάρει η εκπομπή του BBC, η οποία θα προβληθεί απόψε το βράδυ και κατάφερε να διείσδυση μέσα στους Ρώσους χούλιγκαν και στο πως αυτοί προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας θα παρουσιάσει εικόνες αλλά και συνεντεύξεις των πιο σκληρών Ρώσων χούλιγκαν, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα μετείχαν και στα επεισόδια του EURO πέρυσι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Με κεντρικό τίτλο «Για κάποιους θα είναι φεστιβάλ ποδοσφαίρου, για άλλους θα είναι φεστιβάλ βίας», το οδοιπορικό στο Ροστόφ και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ, παρουσιάζει την άλλη όψη του ποδοσφαίρου.

Στην κάμερα του BBC μίλησε μάλιστα ο αρχηγός των 200 χούλιγκαν που για περίπου 4 ημέρες σκόρπισαν τον πανικό απέναντι σε 2.000 Άγγλους στην Μασσαλία. Θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους Άγγλους και να προειδοποιήσει όσους αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι πως θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα.

Πλάνα από τα γυμναστήρια και τα ρινγκ, όπου οι Ρώσοι χούλιγκαν εξασκούνται σε πολεμικές τέχνες θα μπουν στα αγγλικά σπίτια ενώ όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής  Αλεξ Στόκλεϊ φον Στάτζερ ρώτησε για ποιον λόγο έχουν τόσο μίσος με τους Άγγλους, η απάντηση ήρθε μέσω… σεβασμού. «Είναι οι πατέρες του χουλιγκανισμού όμως τα  ηνία ανήκουν πλέον σ’εμάς», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση