HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση για την μαρίνα Μαλίων

Συνάντηση για την μαρίνα Μαλίων

Σ. Βαρδάκης: «Ζωτικής σημασίας το έργο για την ανάπτυξη της περιοχής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα  και τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη Γιάννη για το έργο «Μαρίνα Μαλίων».

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε στον κ. Τζιάλλα ότι η αποπεράτωση του τουριστικού λιμένα (μαρίνα) των Μαλίων , ενός έργου ζωτικής σημασίας για την περιοχή των Μαλίων, θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της Κρήτης.

Κατά συνέπεια πρέπει να υπάρξει άμεση και απρόσκοπτη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και να προχωρήσει η αποπεράτωση του έργου «Μαρίνα Μαλίων».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ζήτησε να επανεξεταστεί το αίτημα για παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων της Μαρίνας των Μαλίων στο Δήμο Χερσονήσου προσβλέποντας σε νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση και την αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων ώστε το έργο να καταστεί λειτουργικό με άμεσα οφέλη στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, ο κ. Μαστοράκης ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα, σε περίπτωση που η αναζήτηση νομοθετικού πλαισίου δεν καταστεί δυνατή, να προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και ανάδειξης ικανού φορέα διαχείρισης και αποπεράτωσης του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση