HomeHL-WorldΣτη Γερμανία για τη Σύνοδο του G20 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Στη Γερμανία για τη Σύνοδο του G20 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Το πρώτο ταξίδι του Ρεξ Τίλερσον μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Γερμανία για τη Σύνοδο του G20 βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό με την ιδιότητά του αυτή. Ο Τίλερσον αναμένεται να επιβεβαιώσει πως οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στη Βόννη.

Ο Αμερικανός υπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η πρόθεση του Τίλερσον είναι να ακούσει τους εταίρους του στο G20. Ωστόσο η συνάντησή του με τον Λαβρόφ είναι αυτή που τραβά περισσότερο την προσοχή.

Ο Τίλερσον αναμένεται να αναζητήσει «πραγματιστική και εποικοδομητική συνεργασία» σε τομείς όπου συμπίπτουν τα συμφέροντά μας, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο ο Αμερικανός υπουργός ελπίζει να αναπτυχθούν «δίαυλοι συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ εκτιμάται πως θα επισημάνει στον Τίλερσον τη σημασία των επανειλημμένων αναφορών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάντως ανέφερε πως ο Τίλερσον δεν θα αμβλύνει τη θέση της Ουάσινγκτον σχετικά με την ανάμειξη της Ρωσίας στην Ουκρανία, κρίση που παραμένει άλυτη, όπως γράφει το BBC.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, με Αμερικανούς αξιωματούχους να τονίζουν πως θα υποστηρίξει ένα ρεαλιστικό Brexit που θα έχει ως αποτέλεσμα ισχυρή Βρετανία και ισχυρή ΕΕ.

Στη Σύνοδο του G20 συμμετέχουν ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες και μεταξύ αυτών η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση