HomeΕΛΛΑΔΑΝΔ: Καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις ύψους 875.000 ευρώ για τα επισιτιστικά

ΝΔ: Καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις ύψους 875.000 ευρώ για τα επισιτιστικά

«Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παιχνίδια με τις συμβάσεις που αφορούν το επισιτιστικό πρόβλημα της χώρας και καταστρατήγηση του νόμου περί απευθείας αναθέσεων καταγγέλλουν με σημερινή τους ανακοίνωση ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης,  και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς. Ειδικότερα, τονίζουν πως:

«Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε όριο!»

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και την επισιτιστική ανασφάλεια των μαθητών, παραβιάζουν κάθε έννοια πολιτικής ηθικής, κάθε έννοια διαφάνειας.

Η Κυβέρνηση, με αριθμό 902/72/2017 εκπρόθεσμη τροπολογία, καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή Οδηγία, που διασφαλίζει τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις και ξεδιάντροπα μεθοδεύει απευθείας αναθέσεις ύψους 875.000 ευρώ!

Ενώ από την αρχή γνώριζαν τις επισιτιστικές ανάγκες των μαθητών – και μάλιστα η αρμόδια Υπουργός κυρία Φωτίου έταζε 11.000.000 γεύματα σε 70.000 μαθητές Δημοτικού – σκόπιμα αδράνησαν. Ξεκίνησαν με ψέματα και κατέληξαν σε ύποπτες μεθοδεύσεις.

Απέδειξαν, τελικά, πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να “κάνουν τις δουλειές τους…“.

Απαιτούμε να αποσύρουν, σήμερα κιόλας, την απαράδεκτη και προκλητική τροπολογία και να ακολουθήσουν την κανονική διαγωνιστική διαδικασία, όπως προβλέπεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η τροπολογία δεν πρέπει να εισαχθεί καν για ψήφιση αύριο στην Ολομέλεια.

Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο η καρέκλα που τους κρατάει…».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση