HomeHL-9Οι φορείς της Κρήτης συντονίζονται για τη διαμαρτυρία των αγροτών του νησιού

Οι φορείς της Κρήτης συντονίζονται για τη διαμαρτυρία των αγροτών του νησιού

Συνάντηση των τεσσάρων εργατικών κέντρων την Παρασκευή στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αντικείμενο τη λήψη κοινών δράσεων για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων συνεδριάζουν το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου οι διοικήσεις των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης. Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός πρωτοβουλιών και δράσεων για τα πολλαπλά προβλήματα του αγροτικού κόσμου του νησιού, αποκορύφωμα των οποίων θα είναι το συλλαλητήριο των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Την ερχόμενη Παρασκευή 17/2/2017 και ώρα 16:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων Κρήτης με θέματα τόσο τα τρέχων εργασιακά ζητήματα (μαθητεία στα Ξενοδοχεία, κατάθεση μισθοδοσίας μέσω τραπέζης, υποστελέχωση Σ.ΕΠ.Ε, ΙΚΑ κ.α ), όσο και για το θέμα κινητοποίησης των Αγροτών – κοινές δράσεις.

Στην συνάντηση θα παρευρεθούν και μέλη του Συντονιστικού των Αγροτών Κρήτης, με σκοπό τον συντονισμό κοινών δράσεων με αποκορύφωμα την ‘’απόβαση’’ των αγροτών στην Αθήνα στις 8 του Μάρτη».

Η απόφαση για την πραγματοποίηση του αγροτικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα είχε ληφθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στην ΟΑΣΝΗ.

Όπως είχε αναφέρει τότε, μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γ. Τζωρτζάκης, ομόφωνα είχε αποφασιστεί το μεγάλη παγκρήτιο παναγροτικό συλλαλητήριο να μην πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας αλλά στην… Αθήνα, με τους Κρητικούς αγρότες να ετοιμάζουν «απόβαση» καλώντας σε συμμετοχή και εκπροσώπους αγροτών από άλλα σημεία της χώρας.

«Θα απευθύνουμε κάλεσμα και στους υπόλοιπους αγρότες της Ελλάδος να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στην Αθήνα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε δυναμική παρουσία ώστε να δώσουμε το ηχηρό μας μήνυμα στην κυβέρνηση», είχε επισημάνει μιλώντας στο cretapost, και ο επικεφαλής του συντονιστικής επιτροπής της Κρήτης, Γ. Ντισπυράκης ο οποίος παράλληλα άφηνε ανοιχτή την ημερομηνία της… επιστροφής.

«Στις 8 Μαρτίου θα είμαστε όλοι στην Αθήνα ωστόσο δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει αν το συλλαλητήριο θα έχει διάρκεια μίας ή περισσότερων ημερών», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση