HomeHL-9Σύσκεψη για την ηχορύπανση στον Δήμο Ηρακλείου

Σύσκεψη για την ηχορύπανση στον Δήμο Ηρακλείου

Λαμπρινός: «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί ουσιωδώς αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση για το θέμα της ηχορύπανσης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Αδειοδότησης Καταστημάτων, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος, της ΕΛ.ΑΣ., των ιδιοκτητών καταστημάτων και της κίνησης «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης».

syskepsh-hxorypansh2

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν  ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει ξεκάθαρη πρόθεση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, οι υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με το ζήτημα κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν και για αυτούς τους λόγους η κατάσταση έχει βελτιωθεί ουσιωδώς σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, απέχει ακόμα από το να χαρακτηριστεί ιδανική, όπως παραδέχτηκε πρώτος από όλους ο Δήμαρχος: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στην μάχη κατά της ηχορύπανσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι δημότες ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν χαρίζεται σε κανέναν και ότι οι υπηρεσίες του Δήμου επιτελούν κατά τρόπον λίαν ικανοποιητικό το καθήκον τους.  Μας χαροποιεί ότι στην σύσκεψη δεν ακούστηκε παράπονο για τις υπηρεσίες μας, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και των αρμοδιοτήτων που μας δίνει ο νόμος, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι περιορισμένες, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προστατέψουμε τους δημότες από την υποβάθμιση της ζωής τους εξαιτίας της ηχορύπανσης».

Στη συζήτηση ακούστηκε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε λίγα καταστήματα, τα οποία επιμένουν να μη συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία κατά σύστημα. Οι προσπάθειες των αρμοδίων πρέπει επικεντρωθούν εκεί, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες και οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν ακόμη περισσότερο. Ο Δήμαρχος επανέλαβε σε αυστηρό τόνο προς όσους συνεχίζουν να παρανομούν, ότι «ρισκάρουν την δουλειά τους»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση