HomeΚΡΗΤΗΚλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου σε δομές της Μεσαράς

Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου σε δομές της Μεσαράς

Στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο περιθώριο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο περιθώριο», η κ. Ελένη Κτιστάκη αναπληρώτρια Γραμματέας στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της ΝΔ, στη Κρήτη σε συνεργασία με την κ. Ελένη Τσαντηράκη υπεύθυνη του  Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και τον κ. Πουλινάκη πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Φαιστού  έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την στήριξη των συμπολιτών μας, πραγματοποίησαν  στις 13 Φεβρουαρίου 2017, επίσκεψη σε δύο δομές στην Μεσσαρά Ηρακλείου, στο ΠΑΑΠΑΗΚ Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Πόμπια καθώς και  στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής.

Υπήρξε συνάντηση με την  Προϊσταμένη του   ΠΑΑΠΑΗΚ η οποία αναφέρθηκε στην κλειστή 24ωρη περίθαλψη 30 ατόμων από τη γέννησή τους έως 30 ετών και των δυο  φύλων που πάσχουν από σωματική αναπηρία ή διανοητική καθυστέρηση. Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση της δομής και των θεμάτων που σχετίζονται με την παροχή  φροντίδας, εκπαίδευσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχαγωγίας, λειτουργικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Στην Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του ΠΑΑΠΑΗΚ, προσφέρθηκε ένα χρηματικό ποσό δωρεά εθελοντή της Γραμματείας για την κάλυψη αναγκών του ΠΑΑΠΑΗΚ, παράλληλα  δόθηκαν χρηστικά δώρα από τις κ.κ. Ελένη Κτιστάκη και Ελένη Τσαντηράκη για τους μικρούς λιλιπούτειους της δομής.

Στην Ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή της Παναγίας της Καλυβιανής έγινε ενημέρωση  για το  σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στο Ορφανοτροφείο στο οποίο φιλοξενούνται και περιθάλπονται 30 κορίτσια από την νηπιακή ηλικία έως την ενηλικίωσή και που αποδεδειγμένα στερούνται οικογενειακής φροντίδας και υποστηρικτικού περιβάλλοντος.  Στόχος της Ηγουμένης και των μοναχών  είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και η ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερες και αξιοσημείωτες οι προσπάθειες τους παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενουμένων κοριτσιών.  Ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή  συλλέχθηκαν και προσφέρθηκαν σε αρκετή  μεγάλη ποσότητα είδη ενδυμασίας,  προς τις φιλοξενούμενες του Ορφανοτροφείου,  από τις κ.κ. Ελένη Κτιστάκη και Ελένη Τσαντηράκη .

Διαφήμιση
Διαφήμιση