HomeHL-WorldΟ Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει «αδιάφορος» για όσα τον κατηγορούν και συνεχίζει

Ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει «αδιάφορος» για όσα τον κατηγορούν και συνεχίζει

Κάνει περιοδείες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοδεία στη γαλλική αποικία, το νησί Ρεούνιον, έκανε ο Φρανσουά Φιγιόν, μακριά από τις φήμες και τις κατηγορίες ότι διασπάθισε δημόσιο χρήμα.

«Περιοδεία σαν να μη συμβαίνει τίποτα», έγραφε ακόμη και η τοπική εφημερίδα «JIR» (Journal de l’Ile de la Réunion). Αποφασισμένος να παραμείνει υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, ό,τι κι αν συμβεί, ο Φιγιόν εκκλησιάστηκε, συνάντησε τους κατοίκους, έβγαλε selfies και χαιρέτισε πολύ κόσμο. Στην πόλη Savannah του νησιού, μάλιστα, μίλησε σε εκδήλωση με εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν «τον υποψήφιό τους».

Πολλοί κρατούσαν και πανό που έγραφαν «Φιγιόν σ’αγαπάμε», ή «Σταματήστε το κυνήγι μαγισσών». Ο Φρανσουά Φιγιόν εμφανίστηκε χαλαρός, με πουκάμισο χωρίς γραβάτα και τζην παντελόνι, ενώ χόρεψε «sega», έναν τοπικό χορό.

«Δεν πήρα την απόφασή μου ελαφρά τη καρδία. Απλώς επιστρέφω στον στόχο. Εβαλα τάξη στην στρατηγική μου και στις σκέψεις μου. Η Δεξιά δεν μπορεί να αφήσει να της κλέψουν αυτή την εκλογή. Κάνω όπως έκανε ο Σιράκ, προτάσσω το στήθος και πέφτω με τα μούτρα», δήλωσε ο Φιγιόν στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche».

Αυτή την θέληση να προχωρήσει μπροστά εκδήλωσε και στις εμφανίσεις του στην γαλλική αποικία. «Η παρουσία σας, απόψε, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να μας εμποδίσουν να κάνουμε προεκλογική εκστρατεία», είπε ενώπιον 3.000 οπαδών του.

«Να είμαστε όρθιοι ή να πέσουμε στα γόνατα; Η απάντησή μου είναι σαφής: πάντα όρθιοι, ποτέ στα γόνατα!».

Με μια νέα μαχητικότητα και αποφασισμένος να ξεκινήσει μια «νέα προεκλογική εκστρατεία», κωφεύοντας στις κατηγορίες των αντιπάλων του, αυτή είναι η νέα στρατηγική του Φιγιόν.

«Εδώ και δύο εβδομάδες μου επιτίθενται 24 ώρες το 24ωρο. Θα πολεμήσω μέχρι τέλους. Σας χρειάζομαι. Μαζί θα διασχίσουμε τις θύελλες, θα περάσουμε τις γέφυρες και θα πάμε στη νίκη», είπε μιλώντας στους ντόπιους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του δεν έλλειψαν οι διαμαρτυρίες από άτομα που κρατούσαν πανό με συνθήματα «Καθαροί πολιτικοί, όχι στη διαφθορά».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση