HomeΚΡΗΤΗΣτη Βουλή η μείωση του προσωπικού στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Στη Βουλή η μείωση του προσωπικού στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του γραμματέα ΠΕ της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη δραματική μείωση του προσωπικού του Τμήματος Απονομής Συντάξεων του ΙΚΑ Ηρακλείου σε 2 μόνο υπαλλήλους, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η κατάσταση των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε μετά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, αλλά επιδεινώθηκε. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Εργασίας, η υπόσχεση για απονομή των συντάξεων εντός μερικών μηνών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι, τα ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν καταρρεύσει λόγο της μείωσης του προσωπικού.

… στο Τμήμα Απονομής Συντάξεων του ΙΚΑ Ηρακλείου, έχουν απομείνει 2 άτομα με τις προς περαίωση συντάξεις να φτάνουν τις 11.000, ενώ ταυτόχρονα, από τις 42 μεταθέσεις που γίνονται πανελλαδικά από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΠΥ, οι 10 γίνονται από το ΙΚΑ Ηρακλείου. Με αυτή την κατάσταση, αυτονόητη είναι η κατάρρευση του συστήματος αφού στο ΙΚΑ ο κάθε εργαζόμενος εκ των 5 που μετατίθενται είναι υπεύθυνος για πάνω από 2.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπογράφεται Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπονται μεταθέσεις υπαλλήλων από το τμήμα συντάξεων τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ΟΓΑ!

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών συνιστά έναν από τους σημαντικότερους λόγους της καθυστέρησης της απονομής των συντάξεων διότι τα τελευταία χρόνια περίπου το 60-70% των εργαζομένων του ΙΚΑ έχει συνταξιοδοτηθεί. Αυτή η αποδυνάμωση  στο τμήμα των συντάξεων το οποίο  διαχειρίζεται τις αιτήσεις συνταξιοδότησης του Ν. Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου, οι   χρόνοι αναμονής προσωρινών αλλά και  οριστικών συντάξεων είναι αδιανόητοι. Ανάλογη κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί και στον ΟΓΑ, όπου από τους 17 εργαζόμενους στο τμήμα συντάξεων και ασφάλισης των αγροτών, θα παραμείνουν μόλις 8,  λόγω μετάταξης των υπολοίπων.

Κατόπιν αυτών, και επειδή η καθυστέρηση της απονομής συντάξεων συνιστά τεράστιο πρόβλημα για τη διαβίωση των ενδιαφερόμενων αλλά και των οικογενειών τους, καθίσταται πλέον προφανής η ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών  του ΙΚΑ Ηρακλείου με νέο προσωπικό που θα λύσει τις δυσκολίες λειτουργίας του..»

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

«1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την στελέχωση του ΙΚΑ Ηρακλείου;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση