HomeHL-GreeceΚικίλιας: Ο Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

Κικίλιας: Ο Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

«Αναξιόπιστη κυβέρνηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και η ΝΔ αύριο με την θέληση των Ελλήνων πολιτών, όποτε και αν γίνουν εκλογές, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9 ή 9,5 χιλιάδες ευρώ.

Όπως είπε «επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία, οι πιο ακραίοι διαπραγματευτές οι εταίροι μας, επιβάλλουν κάθε φορά που δεν κλείνει η αξιολόγηση, ακόμα και πιο σκληρά μέτρα» τονίζοντας πως η ΝΔ έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα. «’Εχουμε τη δυστυχή εμπειρία της πρώτης αξιολόγησης, που διήρκεσε 15 μήνες κι έφερε υπερταμείο, κόφτη, περικοπές, μισθών και συντάξεων, από την κυβέρνηση αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας λόγο για τεράστια ζημιά των τελευταίων δύο χρόνων που ξαναοδηγεί με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

«Τα σενάρια τα εφιαλτικά του ’15 με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα, είναι εδώ. Κι είναι εδώ φοβάμαι, όχι μόνο αν δεν βάλουν τις υπογραφές τους. Κι αν τις βάλουν τις υπογραφές, από τη στιγμή που δεν υλοποιούν καμία από τις μεταρρυθμίσεις, δεν προσελκύουν καμία επένδυση, τινάζουν στον αέρα τις ήδη υπάρχουσες, και σέρνουν τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου, περιπέτεια, την οποία δεν αξίζουν οι Έλληνες. Αξίζουν καλύτερα οι Έλληνες» είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας το εθνικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οποίο είπε ότι είναι πέρα και πάνω από το μνημόνιο, εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό, με μείωση των δαπανών, με ισόποση μείωση της φορολογίας.

Όπως τόνισε, η ΝΔ δεν λαϊκίζει και θα λέει τα ίδια ως κυβέρνηση με αυτά που λέει ως αντιπολίτευση. Αναφερόμενος στις επαφές του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε στην καγκελάριο για τον αγώνα τις μάχες των Ελλήνων αυτά τα τελευταία 7-8 χρόνια, για τη διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό και νέων ανθρώπων, για τον αγώνα τον οποίον βιώνουν, για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη, όλη αυτή τη μάχη κι όλη αυτή την προσπάθεια». Όπως πρόσθεσε, ο Β. Κικίλιας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ένα ξεκάθαρο «όχι» στα σενάρια επιστροφής της δραχμής και σε όσους διακινούν αυτά τα σενάρια.

«Δεν υπάρχει για μας αυτή η πιθανότητα, η Ελλάδα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας κι εκεί θα αγωνιστούμε για να παραμείνει». Για τη συνάντηση με τους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο κ. Κικίλιας είπε πως υπάρχει σκεπτικισμός στο γερμανικό ευρωκοινοβούλιο, με τον κ. Μητσοτάκη να επιδιώκει να πείσει και να εξηγήσει, ότι «αξίζει η χώρα αυτή, να μην ταλαιπωρείται, αλλά αξίζει να βγει από την κρίση, όχι με υπερφορολόγηση, όχι με διαιώνιση των μνημονίων, με ένα πρόγραμμα τέτοιο, να δώσει την ευκαιρία να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας, άρα να ξαναζήσει καλύτερα η ελληνική οικογένεια, κι έτσι προφανώς κι οι δανειστές μας έχουν, περισσότερες πιθανότητες, να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Αυτό είναι κοινή λογική».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως πρόκειται για μια συνάντηση «οικονομικής υφής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση