Πριν ακόμα ξεκινήσει η δίκη για τον δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθητές το δικαστήριο αναγκάστηκε να προχωρήσει στην διακοπή της.

Ο λόγος ήταν η παραίτηση του δικηγόρου του δασκάλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του δικηγόρου και του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα ο πρώτος να ανακοινώσει στο δικαστήριο ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για λίγη ώρα έως ότου οριστεί νέος δικηγόρος στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται ο 53χρονος δάσκαλος που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας που εργαζόταν.

Το χρονικό

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία γονέων που έκανε λόγο για ασέλγεια στο 8χρονο κοριτσάκι τους στην Ιεράπετρα τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο 52χρονος δάσκαλος παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο παιδί.

Το κοριτσάκι όταν έφυγε ο δάσκαλος από το σπίτι είπε στους γονείς του τι έγινε μέσα στο δωμάτιο όπου γινόταν το μάθημα.

Οι γονείς αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφές κάμερες και περίμεναν να φτάσει η ημέρα για να έρθει ο δάσκαλος στο σπίτι.

Το μάθημα έγινε κανονικά και όταν ολοκληρώθηκε οι γονείς είδαν το βίντεο το οποίο όντως έδειχνε ότι υπήρξε ασέλγεια.

Ο 52χρονος συνελήφθη ενώ την ίδια ώρα έγιναν αρκετές καταγγελίες σε βάρος του κι από άλλους γονείς.

Στον 52χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για «αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια» και κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 52χρονος παραδέχθηκε τις ασελγείς πράξεις σε βάρος του μικρού κοριτσιού, ωστόσο αρνήθηκε την εμπλοκή του σε άλλες 12 τουλάχιστον ανάλογες περιπτώσεις.

Διαφήμιση