HomeHL-9Έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Κρήτης για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

agrotes-soyda-limani-3

Πρόκειται για τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια και των Πραιτωρίων αντίστοιχα.

Το ραντεβού είχε δοθεί χθες στις 7 το βράδυ στο κιόσκι της ΑΝΕΚ στο Ηράκλειο για τους αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων και στο λιμάνι της Σούδας για τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Σήμερα όλοι μαζί θα κατέβουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Βάθης όπου στη 13:30 θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο.

Οι αγρότες στο μπλόκο του κόμβου στα Μεγάλα Χωράφια με ανακοίνωσή τους απευθύνουν κάλεσμα «στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίζουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες στο μπλόκο του κόμβου Πραιτωρίων καλούν τους «τους μικρομεσαίους αγρότες να κάνουν τους εχθρούς τους στη μπάντα, να συσπειρωθούν πίσω από τα αιτήματα που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Να κάνουν στη μπάντα όλους όσους στέκονται απέναντί τους, την κυβέρνηση που εμφανίζεται ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την εφαρμογή των μνημονίων και της ΚΑΠ, τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν την ΚΑΠ, εμποροβιομήχανοι και μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, μεγαλοαγρότες που παραμονεύουν σαν ύαινες ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας. Μάταια ελπίζουν ότι θα τα παρατήσουμε. Συνεχίζουμε πιο ατσαλωμένοι, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Η φωτογραφία από την αναχώρηση των αγροτών από τα Χανιά έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τον Νίκο Ζωγραφάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση