HomeΕΛΛΑΔΑΈρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη σε βάρος του προέδρου της ΝΔ και της συζύγου του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνη, σε βάρος του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της συζύγου του Μαρέβα για την υπόθεση της δήλωσης πόθεν έσχες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε τη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Η έρευνα θα αφορά σε αυτή τη φάση τις καταγγελίες σχετικά με τη Μαρέβα Μητσοτάκη καθώς δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία σε βάρος του προέδρου της Ν.Δ. αν προηγουμένως δεν ανάψει το πράσινο φως η Βουλή.

Ο δημοσιογράφος ζητεί να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβα, ο κ.Μητσοτάκης. Επίσης ζητεί τη διερεύνηση των λόγων που δεν αναφέρθηκε το διαμέρισμα στο Παρίσι στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη καθώς και τον εντοπισμό της διαδρομής των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δήλωση (7.2.2017) της Μαρέβα Μητσοτάκη «από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2014.

Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον». Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

Ήδη και η ΝΔ προανήγγειλε μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση