HomeHL-WorldΚόλαση στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Κόλαση στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Ο «καμικάζι» χρησιμοποίησε μηχανή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνές από την Κόλαση του Δάντη έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στην πόλη Λαχώρη του Πακιστάν. «Καμικάζι» βομβιστής ανατινάχτηκε σε κεντρικό σημείο, με αποτέλεσμα να παρασύρει στον θάνατο τουλάχιστον 11 άτομα και να τραυματίσει τουλάχιστον άλλα 60.

Η επίθεση αποδίδεται από τις επίσημες αρχές στους Ταλιμπάν. Ο βομβιστής αυτοκτονίας χρησιμοποίησε μηχανή για να προσεγγίσει το σημείο και να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που φορούσε, πριν προλάβει να αντιδράσει ο κόσμος.

 

Οι εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή Ειδησεογραφικά πρακτορεία σοκάρουν, καθώς ο χώρος έχει βαφτεί κυριολεκτικά στο αίμα, ενώ δεκάδες τραυματισμένοι άνθρωποι στοιβάζονταν ο ένας πάνω στον άλλον, ανάμεσα σε διαμελισμένα σώματα, περιμένοντας τη βοήθεια από τις ιατρικές μονάδες.

Ανάμεσα στους νεκρούς εντοπίστηκαν και δύο αστυνομικοί, καθώς και ένα πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, γεγονός που δεν θεωρείται τυχαίο από τις πακιστανικές αρχές.

Την ευθύνη ανέλαβε και επισήμως με μήνυμά του στο διαδίκτυο το ισλαμιστικό γκρουπ-παρακλάδι των Ταλιμπάν, Jamaat-ul-Ahrar, λέγοντας πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την επιχείρηση του πακιστανικού στρατού στα σύνορα με το Αφγανιστάν, εναντίον ισλαμιστικών γκρουπ.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και χάος. Ακολούθως αποκλείστηκαν όλη η γύρω περιοχή, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ιατρικά συνεργεία και να μεταφερθούν οι δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση