HomeHL-9Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Κρήτης σε αθλητικό προορισμό

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Κρήτης σε αθλητικό προορισμό

Συνάντηση στη Περιφέρεια με τα Προεδρεία των ορεινών και δρομικών αγώνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κεντρικό μήνυμα «η Κρήτη είναι όλη ένα και όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα για την ανάδειξη του νησιού μας αλλά και της Ελλάδας ως ένα αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό προορισμό» συναντήθηκαν στην Περιφέρεια-αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου εκπρόσωποι αθλητικών-φυσιολατρικών, πολιτιστικών συλλόγων με διοργανωτές τα Προεδρεία των ορεινών και δρομικών αγώνων Κρήτης.

Η συνάντηση αυτή, όπως είπε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Ανδρέας Ανδρουλιδάκης είχε στόχο την ανάδειξη της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας ως ένας αθλητικός τουριστικός προορισμός.  Οι αθλητικές διοργανώσεις, πρόσθεσε,  «έχουν τουριστικές κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις καθώς και να στηρίξει το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική ανάπτυξη της.

Έδειξε επίσης ότι η Κρήτη είναι όλη ένα και όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα ανεβάζοντας πιο ψηλά τον πήχη της επιτυχίας».  Στη συνάντηση που συμμετείχε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ήταν παρόντες και συζήτησαν τις δράσεις και τους στόχους οι Πρόεδροι των συλλόγων δρομέων Κρήτης και οι διοργανωτές αγώνων οι οποίοι και τόνισαν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τον μαζικό αθλητισμό και την προβολή του τόπου τους.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι  πολιτιστικών συλλόγων που ανήκουν στην Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και του δικτύου Μεσσαράς οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασιών για την προστασία, ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού-πολιτισμικού αποθέματος του νησιού.

«Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 και συνεχίζεται και φέτος με τ’ αποτελέσματα να είναι εμφανή τόσο στον Προγραμματισμό των αγώνων ,όσο και στο επίπεδο τους. Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που η Περιφέρεια Κρήτης συμπαραστέκεται και επικροτεί. Μία προσπάθεια που επιβεβαιώνει ότι η Κρήτη είναι ΜΑΖΙ και ότι ο Αθλητισμός Ενώνει» δήλωσε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης.

Στην συνάντηση σύμφωνα με τους διοργανωτές ορεινών και δρομικών αγώνων στη Κρήτη συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1) Συνεργασία συμμετεχόντων

2) Ημερολόγιο αγώνων 2017

3) Κατάλογος δρομέων Κρήτης

4)Κατάλογος Εθελοντών Κρήτης

5)Κοινή διοργάνωση αγώνα διάσχισης Κρήτης

6)Σύσταση φορέα

7)Προγραμματισμός ημερίδων α)Ασφάλεια αγώνων β) Εκπαίδευση διοργανωτών γ) Χορηγίες- Προβολή

8)Προγραμματισμός σύσκεψης  με Περιφερειάρχη τον υπεύθυνο τομέα αθλητισμού κ. Συριγωνάκη  τουρισμού κ. Βαμιεδάκη και πρωτογενή τομέα κα. Βρέντζου  για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από  Περιφέρεια  Κρήτης με στόχο τον αθλητικό τουρισμό

9)Προτάσεις κατανομής για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από  Περιφέρεια  Κρήτης

Θέματα που ολοκληρώθηκαν από προηγούμενες συναντήσεις

1) Συνεργασία συμμετεχόντων

2) Ολοκλήρωση ημερολόγιου αγώνων 2016 (53 αγώνες καλύπτουν 356 χλμ βουνό 688 χλμ δρόμος σύνολο 1044  Ηράκλειο 25 αγώνες (48,08%) Χανιά 13 αγώνες (25%) Ρέθυμνο 10  αγώνες (19,22%) Λασίθι 4 αγώνες (7,7%) υπολογίζονται περί τους 25.000 δρομείς)

3) Ολοκλήρωση πρωταθλήματος αγώνων Κρήτης πιλοτική εφαρμογή στους ορεινούς αγώνες

4) Ολοκλήρωση σχεδιασμού εντύπου Flyer

5)    Ολοκλήρωση σελίδας Facebook με την επωνυμία Αγώνες Κρήτης Crete Races  (στόχος η αλληλοϋποστήριξη των εκδηλώσεων καθώς και ο ημερολογιακός προγραμματισμός)

6) Συνεργασία με Παγκρητια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

7) Ξεκίνησε η καταγραφή Δρομέων Κρήτης ( μαραθωνοδρόμων- ημιμαραθονοδρoμων-δέκα χιλιομέτρων από προέδρους συλλόγων δρομέων)

8) Κοινοί Όροι για δρομικούς και ορεινούς αγώνες στην Κρήτη

Tον συντονισμό και την θεματολογία ανέλαβε ο Ανδρουλιδάκης Ανδρέας (ΑΓΩΝΕΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ-PSILORITIS RACE), το ημερολόγιο αγώνων ο Αλεβυζάκης Γιώργος (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΧΡΩΜΑ RUN) και o Λουλάκης Γιώργος (ΒΙΑΝΟΣ-ΦΑΙΣΤΟΣ – ΠΥΡΙΩΤΙΟΙ) το πρωτάθλημα και τις προτάσεις κατανομής για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από  Περιφέρεια  Κρήτης ο Φερετζάκης Νίκος (Μινωικό Μονοπάτι Μύθων) το σχεδιασμό εντύπου Flyer η Heike Windsberger,   η πρωτοβουλία ανήκει στους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη -Psiloritis Race για να συμβάλλουν περισσότερο στην ανάπτυξη του Ορεινού και Δρομικού Τρεξίματος στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση