HomeΚΟΣΜΟΣΚαλλιτέχνις «βύθισε» νυφικό για δύο χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα και έγινε… γλυπτό

Καλλιτέχνις «βύθισε» νυφικό για δύο χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα και έγινε… γλυπτό

Εμπνευσμένο από το έργο του Ανσκυ «Ντυπουκ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέλεις το νυφικό σου φόρεμα να μοιάζει με έργο τέχνης ή με αυτό που φορούσε η βασίλισσα του χιονιού στην ομώνυμη ταινία; Βύθισέ το για δύο μήνες στη Νεκρά Θάλασσα…

nyfiko-thalassa2

Η Ισραηλινή καλλιτέχνις Σιγκάλτ Λάντάου ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες ένα project, βυθίζοντας  ένα vintage μαύρο νυφικό φόρεμα στην «Νεκρά Θάλασσα» .

nyfiko-thalassa3

Η ίδια ήθελε να δει πως η μεγάλη ποσότητα αλατιού ( 10 φορές περισσότερη ποσότητα από το νερό της θάλασσας) καθώς και οι μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ) θα «μεταμόρφωναν» το φόρεμα.

nyfiko-thalassa4

Το φόρεμα έμεινε κάτω από το νερό τη «Νεκράς Θάλασσας» για δύο χρόνια, ενώ οι υπεύθυνοι του project έβλεπαν πως μεταμορφώνεται, με το αποτέλεσμα να αφήνει τους πάντες άφωνους.

nyfiko-thalassa5

Στην έκθεση φαίνεται οι φάσεις που το νυφικό κρυσταλλοποιείται λόγω του αλατιού και εν τέλει μοιάζει σαν να είναι ένα γλυπτό από πάγο.

nyfiko-thalassa6

Το project είναι  μία σειρά από οκτώ φωτογραφίες με την Σιγκάλτ να εμπνέεται από το έργο του Σολομών Άνσκυ, Ντυμπούκ, όπου στο έργο μία νεαρή γυναίκα διακατέχεται από το πνεύμα του νεκρού εραστή της.

nyfiko-thalassa6 nyfiko-thalassa7

Φωτογραφίες: Sigalit Landau/Marlborough Contemporary

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση