HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας τον Μάρκους Μπέργκ σε μεγάλα κέφια συνέτριψε με 4-0 τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, για την 20η αγωνιστική της Super League.

Ο Σουηδός στράικερ πήρε… φωτιά στο β’ μέρος σημειώνοντας χατ-τρικ (67′, 80′, 90+2′), με τον Λουντ να χρίζεται και ο ίδιος σκορερ στο 89΄.

Το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης πριν από μερικές ημέρες, δημιούργησε προσδοκίες ότι κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό. Προσδοκίες οι οποίες δεν δικαιώθηκαν στο α΄ ημίχρονο, όπου οι «πράσινοι» παρουσίασαν το γνώριμο φετινό -κακό- τους πρόσωπο.

Τα 45 λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα για το τριφύλλι, που είχε μία μονάχα καλή στιγμή μια κεφαλιά του Μπεργκ στην εκπνοή (45΄) που έστειλε τη μπάλα άουτ. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι άφησαν χώρους για να παίξουν τις αντεπιθέσεις και φλέρταραν με το 0-1 στο 17΄ με σουτ του Λόπες.

Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι ο Ουζουνίδης υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Ρέις, Κλωναρίδης) που αποσυντόνισαν την ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 50΄ οι «πράσινοι» ήταν πιο ορεξάτοι, με τον Εμποκού να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς και τον Μπεργκ να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Είχαν όμως απέναντι τους έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ της Super League, τον Δημήτρη Κυριακίδη, που ήταν παρών όποτε χρειάστηκε. Η λύση, τελικά, προέκυψε από ένα πολύ τυχερό γκολ στο 67΄ με τον Βιγιαφάνες να πιάνει την κεφαλιά και μετά από τριπλή καραμπόλα τη μπάλα να καταλήγει στον Μάρκους Μπεργκ όπου έγραψε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις, όμως στο 80΄ το ματς πήρε οριστικά το δρόμο του, καθώς ο Μπεργκ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Κούσα και «κρέμασε» τον Κυριακίδη για το 2-0.

Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των πράσινων έδωσε στο 88΄ ο Ρόμπιν Λουντ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μπέργκ στις καθυστερήσεις (90+2΄), πετυχαίνοντας χατ-τρικ με κεφαλιά από σέντρα του Ζέκα.

Γκολ: 67′, 80′ , 90+2′ Μπεργκ, 89′ Λουντ

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις (37′ λ.τ. Κουρμπέλης), Ζέκα, Εμποκού (78′ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (46′ λ.τ. Βλαχοδήμος), Μπεργκ

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (73′ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα (79′ Παπαδόπουλος), Μύγας, Λόπες, Χαντάκιας (65′ λ.τ. Κουτρομάνος)

Διαφήμιση
Διαφήμιση