HomeHL-SportsΠλατανιάς ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

Πλατανιάς ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι στα Χανιά με το «αγγλικό» 3-3 (32΄ Γ. Γιακουμάκης, 40΄ Κάργας, 51΄ Σίγκνεβιτς – 9΄, 58΄ Κόντε, 11΄ Τζημόπουλος), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στη Super League.

Μια μοιρασιά που, πάντως, δεν ικανοποίησε κανέναν από τους αντίπαλους, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν την ΑΕΚ ανεβαίνοντας στην έκτη θέση (με παιχνίδι περισσότερο), ενώ το ίδιο συνέβη με τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που υπολείπεται ενός βαθμού του σημερινού αντιπάλου του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα πιο ωραία 45λεπτα των τελευταίων ετών στη Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με την επιθετικότητά τους στο ξεκίνημα φτάνοντας στο 0-2 λίγο μετά το δεκάλεπτο, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, συνήλθαν και απάντησαν πριν λήξει το ημίχρονο.

Στο 9ο λεπτό ο Καρανίκας συνδυάστηκε με τον Ζάιρο από δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο πρώτος σκόρερ των Ηπειρωτών, Πέδρο Κόντε, έγραψε το 0-1 με προβολή φτάνοντας τα 9 γκολ στην εφετινή διοργάνωση. Στο 11΄ ο ΠΑΣ διπλασίασε με τον Τζημόπουλο από νέα ασίστ του Ζάιρο και στο 13΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3, αλλά ο Σωτηρίου έκανε σπουδαία απόκρουση στην προσπάθεια του Κόντε.

Στο 18΄ ο Ακόστα πλάσαρε άουτ σε μοναδικό τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά και η ομάδα του το πλήρωσε λίγο αργότερα, όταν στο 32΄ ο Γιακουμάκης, καλά πλασαρισμένος στο δεύτερο δοκάρι, μείωσε μετά την πρώτη κεφαλιά του Σίγκνεβιτς σε εκτέλεση κόρνερ. Στο 40΄ η ομάδα του Παράσχου έφτασε στην ισοφάριση με τον Κάργα, όταν και πάλι από εκτέλεση κόρνερ ο Μπέριος έστειλε την μπάλα στον αμυντικό του Πλατανιά, ο οποίος είχε εύκολο έργο στη συνέχεια.

Σε ανάλογο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50΄ η κεφαλιά του Μπέριου μετά το κόρνερ του Ακόστα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου και στο επόμενο λεπτό ο Σίγκνεβιτς βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε πλάγια στον Στάθη που του ξαναγύρισε την μπάλα κι ο Λευκορώσος με σουτ εν κινήσει έδωσε προβάδισμα στον Πλατανιά, για πρώτη φορά στον αγώνα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κάμφθηκε πάντως από την εξέλιξη και συνέχισε να επιτίθεται, με τον Κόντε να φτάνει στο δέκατο εφετινό γκολ του στο 58ο λεπτό, όταν ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, μετά την κεφαλιά-πάσα του Ζάιρο.

Στο 73΄ ο Σωτηρίου γλίτωσε τον Πλατανιά από το τέταρτο γκολ, όταν στο κόρνερ του Ακόστα η μπάλα έφτασε στον Ζάιρο που σούταρε αμέσως, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε αυτή την περίπτωση.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπανανά, Μουνάφο, Γ. Γιακουμάκης – Βιντάλ, Κούτρης, Κοζορώνης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (72΄ Μαραγκός), Μανούσος, Γιακουμάκης (86΄ Γουνδουλάκης), Σίγκνεβιτς (81΄ Γιορέντε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Βιντάλ (62΄ Γιάκος), Κόντε, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57΄ Μαμπουλού), Κούτρης, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπέριος, Ακόστα (86΄ Κοροβέσης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση