HomeΚΟΣΜΟΣΜέτωπο των αντιευρωπαϊστών στην Ιταλία -Ψήνεται συνεργασία Μπέπε Γκρίλο-Λέγκας του Βορρά

Μέτωπο των αντιευρωπαϊστών στην Ιταλία -Ψήνεται συνεργασία Μπέπε Γκρίλο-Λέγκας του Βορρά

«Τίποτα δεν είναι αδύνατο μετά το Brexit  και τον Τραμπ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, δεν απέκλεισε, σήμερα, το ενδεχόμενο συμμαχίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

«Ο Γκρίλο αλλάζει ιδέα κάθε τέταρτο της ώρας, εγώ προσπαθώ να έχω ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ξεκίνησα με την Λέγκα στο 3% και τώρα τα γκάλοπ μας δίνουν ποσοστό 14%. Μπορώ να υποθέσω πως αν ένα πολιτικό μήνυμα είναι ειλικρινές, καθαρό και έντιμο οι ιταλοί θα το ψηφίσουν μαζικά. Μετά το Brexit και τον Τραμπ, πάντως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται αδύνατον», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Η Ευρώπη αυτή, για την οποία όλοι παραπονιούνται, κυβερνάται από τον Ρέντσι και τον Μπερλουσκόνι, από τους σοσιαλιστές και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», κατά συνέπεια «όσοι έκαναν τους λαούς να πεινάσουν δεν θα καθίσουν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με εμένα», τόνισε ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας.

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στην εφημερίδα La Repubblica, o επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «το κόμμα του θα συμμαχήσει και πάλι με την Λέγκα, αλλά ο Σαλβίνι δεν θα είναι ο επικεφαλής όλης της κεντροδεξιάς». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν βουλευτικές εκλογές πριν από τον επόμενο Νοέμβριο, διότι θα ήταν μια ανεύθυνη επιλογή».

Ο Ματέο Σαλβίνι, από την μεριά του, απάντησε στον «πρώην Καβαλιέρε» ότι «το να μπορούν να εκφράζονται οι πολίτες, δεν είναι ποτέ κάτι το ανεύθυνο» και πως «τελείωσε η εποχή των δυναστειών, διότι τον άνθρωπο που θα αναμετρηθεί με τον Ματέο Ρέντσι, θα τον διαλέξουν μόνον οι Ιταλοί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ