HomeΣΠΟΡΜανώλης Μαθιουλάκης: «Έρχονται εκπλήξεις στον Πλατανιά»

Μανώλης Μαθιουλάκης: «Έρχονται εκπλήξεις στον Πλατανιά»

Διαφήμιση

Οι Χανιώτες λειτουργούν σαν οικογένεια σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας

Ο Πλατανιάς έχει εκπλήξει θετικά τους ποδοσφαιρόφιλους στην τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο, ο πρόεδρος της χανιώτικης ομάδας εμφανίζεται ακόμη πιο αισιόδοξο σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί απολαμβάνοντας ακόμη περισσότερης στήριξης από το φίλαθλο κοινό της πόλης προαναγγέλλοντας μεγάλες εκπλήξεις σε 2-3 χρόνια υπό μία ακόμη προϋπόθεση.

«Θα τρίβει η Ελλάδα τα μάτια της με τον Πλατανιά σε 2-3 χρόνια», είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο ιδιοκτήτης του Πλατανιά στη κοπή της πίτας:

«Η αποψινή εκδήλωση είναι η πρώτη ουσιαστικά επί δικής μου προεδρίας και απ’ ό,τι βλέπω πρέπει να την επαναλαμβάνουμε μάλλον πιο συχνά. Θα πω δυο λόγια σχετικά με την ομάδα η οποία νομίζω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και αυτό οφείλεται βασικά στο ότι έχουμε επιλέξει ένα καλό δυναμικό σε παίκτες και τεχνικούς, αλλά και στους αφανείς ανθρώπους, που να είσαστε σίγουροι ότι είναι αρκετοί είτε στα γραφεία είτε στα γήπεδα.

Νομίζω ότι τόσο πέρσι όσο και φέτος κάνουμε μία πολύ καλή πορεία μακριά από τα “κακά” του ποδοσφαίρου. Ο Πλατανιάς είναι μια “καθαρή” ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη ομάδα. Όλα αυτά τα οποία βλέπουμε σε ένα επαρχιακό σωματείο, σε μία ομάδα χωριού είναι πράγματι πρωτοφανή και είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό.

Η ομάδα ουσιαστικά δεν έχει προβλήματα. Ένα είναι το βασικό της πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς όσο και να ‘χω προσπαθήσει δεν μπορούμε να το λύσουμε όπως θέλαμε να το λύσουμε και είναι το οικονομικό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολες εποχές για τη χώρα μας και για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία κάτι θα περίμενε κανείς λίγο περισσότερο.

Κακά τα ψέματα, εκτός από μία βασική χορηγία από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ομάδα δεν έχει άλλους πόρους, εκτός από κάποιες μικρές χορηγίες. Επομένως, για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημά της πρέπει να καταφύγει υποχρεωτικά σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να εξασφαλίσει μία οικονομική κατάσταση η οποία θα μπορεί να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες που θα κάνουν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα την ομάδα μας.

Όλες οι ομάδες έχουν λίγο πολύ το ίδιο πρόβλημα, απλώς από ένα επαρχιακό σωματείο, ενός χωριού ουσιαστικά, είναι κάπως πιο δύσκολα. Το μεγαλύτερο βάρος και δεν θέλω να το πω ούτε να περιαυτολογήσω, για όνομα του Θεού, το ηθικό, το οικονομικό και σχεδόν τα πάντα, το ‘χω τραβήξει πάνω μου. Δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις στα Χανιά, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια κατάσταση.

Όπως επίσης, έχω κι ένα παράπονο ότι έχουμε ένα γήπεδο 3.500 θέσεων το οποίο δεν έχουμε καταφέρει παρά τις προσπάθειες που κάνουμε, να γεμίζει. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε φτηνό εισιτήριο, να ορίζουμε γενική είσοδο, κάπου κι εμείς όλοι που είμαστε στην ομάδα θέλουμε μία αναγνώριση με αυτό τον τρόπο γι’ αυτά που κάνουμε.

Επίσης, ήθελα ν’ αναφερθώ σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει στο Νομό… Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο γήπεδα που έχουν τις προδιαγραφές των επαγγελματικών ομάδων, δηλαδή της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, τα οποία ουσιαστικά τα συντηρεί ο Πλατανιάς. Υπάρχουν άλλες δύο ομάδες που πρέπει να παίζουν εκεί γιατί δεν γίνεται να παίζουν κάπου αλλού.

Έχουμε φτάσει στο σημείο η δική μας η ομάδα να προπονείται στο πλαστικό στον Ταυρωνίτη για να δώσουμε το γήπεδο του Μάλεμε για να παίξει μία από τις άλλες δύο ομάδες. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ένα παράπονο ότι τουλάχιστον ας το αναγνώριζαν, δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Του χρόνου δεν γίνεται να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όμως.

Δεν γίνεται μια ομάδα όπως τον Πλατανιά που κοιτάζει να δει πώς θα επιζήσει να έχει και δύο παιδιά από πίσω τα οποία να τους παρέχει στέγη. Δεν γίνεται! Δεν είναι θέμα… Τους αγαπούμε, θέλουμε να προοδεύσουν, να πάνε ψηλότερα, αλλά δεν μπορούμε να στηρίζονται στον Πλατανιά.

Τι δηλώνει εν όψει συνέχειας;

«Απόψε μπορώ να δώσω μια υπόσχεση. Αν βοηθηθώ λίγο από τον κόσμο των Χανίων είμαι σίγουρος, με αυτά που έμαθα 2-3 πράγματα γιατί δεν ήξερα από ποδόσφαιρο, ότι σε 2-3 χρόνια η ομάδα θα είναι σε ένα επίπεδο που θα τρίβει όλη η Ελλάδα τα μάτια της! Τώρα, για την πορεία της ομάδας, νομίζω ότι είσαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Όλος ο κόσμος που δουλεύει για την ομάδα είναι μια οικογένεια χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και εκεί είναι το μεγάλο μυστικό. Για να μην λέω δικά μου λόγια θα ‘θελα να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από μια πολιτική εφημερίδα, τα ΝΕΑ των Αθηνών, ένα σχόλιο που έγινε την περασμένη Τρίτη σχετικά με τον Πλατανιά. Το γράφει κάποιος Κώστας Κοφινάς και για να μην παρεξηγηθώ δεν τον ξέρω ούτε τον έχω ακούσει ποτέ:

Όταν ακούμε τις δυνατές ομάδες να επικαλούνται κάποια κόπωση με νόημα κουνάμε το κεφάλι μας… Κούραση, πώς και γιατί. Λογικά έχουν πλήθος εναλλακτικών λύσεων και επιλογών. Τι να πει ο Πλατανιάς; Να μάθει σε όλους τι σημαίνει κατάθεση ψυχής… Μέσα σε λίγες μέρες, να τι κατάφεραν τα παλικάρια από τα Χανιά.

Αρχικά εξασφάλισαν σε δύσκολες συνθήκες, νίκη-πρόκριση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χθες, λίγα 24ωρα μετά, μόλις δύο κι αφού ταξίδεψαν πάρα πολύ πέτυχαν σπουδαία νίκη στη Λιβαδειά κι έτσι μπορούν ακόμα και όνειρα για πλέι οφ να κάνουν. Κανείς δεν έχει πει τίποτα, ουδείς διαμαρτυρήθηκε, μόνο δουλειά ακούς στην Κρήτη. Όσο για τον Παράσχο παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας και συνέπειας».

-Για τον Πλατανιά: «Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο τα λέει όλα σχετικά με το φετινό Πλατανιά. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα και ευχαριστώ όλους αυτούς που εργάζονται γι’ αυτή την ομάδα, από τον πρωτομάστορα τον Γιώργο (Παράσχο), τους παίκτες, τα παιδιά των Ακαδημιών τα οποία δεν ξέρω αν τα προσέχετε έχουν κι αυτά μια λαμπρή πορεία φέτος, τους τεχνικούς της ομάδας, τους υπαλλήλους, όλους! Σας ευχαριστώ πολύ!».

Διαφήμιση