HomeΣΠΟΡΣωτήρη Αντωνίου: «Ιστορική νίκη, βοήθησε και η τύχη»

Σωτήρη Αντωνίου: «Ιστορική νίκη, βοήθησε και η τύχη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο γεγονός πως κανείς δεν περίμενε τη Σπάρτη τόσο ψηλά βαθμολογικά στάθηκε ο τεχνικός των Λακώνων

Μεγάλη σημασία είχε η νίκη που πραγματοποιήσε Σπάρτης επί του ΟΦΗ (1-0) το απόγευμα του Σαββάτου, συμφωνα με τον Σωτήρη Αντωνίου.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λακωνίας χαρακτήρισε ιστορική την επικράτηση επί αυτής του Ηρακλείου, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως κανείς δεν περίμενε πως ο σύλλογος της Πελοποννήσου θα είναι τόσο ψηλά στη βαθμολογία.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Αντωνίου στη συνέντευξη Τύπου: «Αυτή ήταν μια μεγάλης σημασίας νίκη για την ομάδα μας απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον ΟΦΗ που πηγαίνει για πρωτάθλημα.

Από την πλευρά μας, γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, προσπαθήσαμε να είμαστε πιο συγκρατημένοι σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια που παίζουμε στην έδρα μας.

Διατηρήθηκε το 0-0 μέχρι το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού και μετά με τους φρέσκους ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει από τον πάγκο αποφασίσαμε να ρισκάρουμε πιο πολύ για να πάρουμε το ματς όπως και έγινε.

Το γκολ ήρθε με τον Κώστα Ηλιόπουλο και έφερε μια επαγγελματική νίκη απέναντι σε έναν πάρα πολύ μεγάλο αντίπαλο. Ο σχηματισμός που ακολουθήσαμε ήταν ένα 3-5-2 με σκοπό να κλέψουμε κάποιες μπάλες και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Χάσαμε με τον Μπουντόπουλο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθούμε, αλλά ξέραμε πως ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο θα βγει πιο ψηλά να αναζητήσει το γκολ και έτσι θα μας έδινε χώρο και εμείς έπρεπε να έχουμε την υπομονή.

Ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χάρη στον έξυπνο σχηματισμό τους δεν φάνηκε η διαφορά. Δεν το άφησαν το παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος ο ΟΦΗ

Βάλαμε ένα καταπληκτικό γκολ με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και από εκεί και πέρα λειτούργησε εντελώς διαφορετικά η ψυχολογία και στη δική μας την ομάδα και στον ΟΦΗ. Είναι από τις πιο σημαντικές νίκες της ιστορίας της Σπάρτης.

Εύχομαι στον ΟΦΗ τα καλύτερα, είναι μια ομάδα που λείπει από την Super League και αν υπάρχουν δύο, τρεις ομάδες στην κατηγορία που μπορούν να κάνουν σερί με δέκα, δώδεκα νίκες είναι μια από αυτές και έχει την δυναμική.

Η 5η θέση στην βαθμολογία είναι κάτι υπέροχο για εμάς που δεν το περίμενε κανένας με τα ονόματα που υπάρχουν στην φετινή Football League.

Ακολουθούν τρία παιχνίδια με τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και θα κοιτάξουμε και εμείς να βγάλουμε ένα πρόσωπο ανταγωνιστικό και να αποδείξουμε πως αξίζουμε τον σεβασμό όλων».

Σχετικά με το αν η νίκη ήταν δίκαιη: «Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και ο ΟΦΗ. Πέρα από τις ευκαιρίες που έχασε στο τέλος με τον Όγκμποε, υπήρχε και αυτή στο 4ο λεπτό.

Σταθήκαμε και τυχεροί, αυτό το αναγνωρίζω αν και είναι άνθρωπος που πιστεύει στην τύχη, αλλά στην ικανότητα. Στην έδρα μας έχουμε αδικήσει πολλές φορές τους εαυτούς μας και παρότι δημιουργούσαμε ευκαιρίες δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε.

Μια φορά γύρισε και για εμάς και πήραμε μια νίκη που μπορεί να μην την αξίζαμε με βάση τις ευκαιρίες που έκαναν οι δύο ομάδες στο ματς».

Για το γεγονός πως ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε για ατυχία, αλλά και αδικία από την διαιτησία, όπως και το ότι αντικαταστάθηκε ένας ποδοσφαιριστής που θα έπρεπε ήδη να είχε αποβληθεί, σχολίασε: «Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό μου έγινε ανάλογη ερώτηση για την διαιτησία και τις δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή.

Δεν μπορώ να σχολιάσω και δεν είναι δική μου αρμοδιότητα αυτό. Έχουμε πει πως σε κάποια παιχνίδια αδικηθήκαμε και τώρα για το αν ήταν κόκκινη κάρτα ή δεν ήταν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Σέβομαι τον προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Παπαδόπουλο και την άποψη του.

Ξέραμε πως από την στιγμή που ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές και ο παίκτης μας είχε ήδη κάρτα το επόμενο μαρκάρισμα θα ήταν δεύτερη και επιλέξαμε να τον αντικαταστήσουμε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση