HomeΕΛΛΑΔΑΤο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα νοικιάσει χώρο στον Πύργο του Τραμπ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα νοικιάσει χώρο στον Πύργο του Τραμπ

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Πεντάγωνο θα νοικιάσει ένα χώρο στον ουρανοξύστη του Ντόναλντ Τραμπ στην Νέα Υόρκη για να φιλοξενεί τα μηχανήματα και τους στρατιωτικούς που θα συνοδεύουν τον νέο πρόεδρο όταν θα βρίσκεται στην πόλη.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη και σόκαρε τον αμερικανικό και διεθνή τύπο. Επειδή η σύζυγος του προέδρου Μελάνια Τραμπ παρέμεινε στο Trump Tower με τον γιό της Μπαρόν και ο νέος πρόεδρος σχεδιάζει να τους επισκέπτεται συχνά, στους τρεις τελευταίους ορόφους του ουρανοξύστη που αποτελούν το διαμέρισμά του, θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του Πενταγώνου.

Ειδικότερα, θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς μαζί του τα μηχανήματα και το εξειδικευμένο προσωπικό που την δίνουν την δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί, να πατήσει το κουμπί του πυρηνικού πολέμου.

Η απόφαση αυτή του Πενταγώνου θεωρείται εξαιρετικά προβληματική και υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει νέος γύρος αντιπαράθεσεων για την σύγκρουση συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου προέδρου.

Ο Τραμπ αρνήθηκε να πουλήσει τις μετοχές που έχει, μετά την εκλογή του. Τις μετέφερε σε έναν όμιλο και εμπιστεύτηκε την διοίκησή της στους δύο γιούς του. Αρνήθηκε, επίσης, τη λύση του blind trust, που συνίσταται στο να δώσει την διαχείριση σε έναν ανεξάρτητο διαχειριστή.

Η είδηση είναι ότι το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αναζητά ένα μέρος στο Trump Tower, «που να καλύπτει όλες τις νόμιμες απαιτήσεις», δήλωσε την Τετάρτη ο στρατηγός James Brindle, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Αυτός ο χώρος είναι απαραίτητος για το προσωπικό και τα μηχανήματα που θα ακολουθούν τον πρόεδρο όταν βρίσκεται στο διαμέρισμά του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κανάλι CNN το να νοικιάσεις έναν όροφο στον Πύργο του Τραμπ, για λόγους ασφαλείας, κοστίζει 1,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Το Πεντάγωνο είχε κάνει παρόμοιες διευκολύνσεις και για προηγούμενους προέδρους, όπως για το σπίτι του Ομπάμα στο Σικάγο. Η διαφορά είναι, όπως ανέφερε την Τετάρτη το CNN, είναι ότι το  Defense Department θα πρέπει να δίνει τα λεφτά των αμερικανών φορολογουμένων απευθείας στα εμπορικά συμφέροντα του Τραμπ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση