HomeHL-9Μαθητές δημοτικού στις θέσεις… δημοτικών συμβούλων

Μαθητές δημοτικού στις θέσεις… δημοτικών συμβούλων

Για λίγες ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 45 μικρούς αλλά ευαισθητοποιημένους πολίτες γέμισε σήμερα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου. Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αδελε, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, κ. Λίτινα Ματθαίο κα Λάζαρη Δέσποινα και κα Κωστάμη Αντιγόνη, «κατέλαβαν» με αποφασιστικότητα αλλά και ευγένεια, τα έδρανα του ΔΣ αναλαμβάνοντας ρόλο δημοτικών συμβούλων  με απορίες, άποψη και προτάσεις.

Τα παιδιά και τους δασκάλους, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης Γιώργης, ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας κ. Γεωργαλής Γιώργος και ο εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Δημ. Σύμβουλο κ. Λαχνιδάκης Δημήτρης.

Ο κ. Γεωργαλής συζήτησε με τα παιδιά θέματα υποδομών του σχολείου τους, άκουσε τα αιτήματά τους και τα ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού  που έχει ο Δήμος στο δημοτικό Αδελε (κατασκευή σκέπαστρου, βελτίωση εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ, βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επέκταση τουαλετών, φωτισμό σχολείου, διαμόρφωση ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου). Επιπλέον, κατατόπισε  τους μικρούς συμπολίτες για την εν γένει λειτουργία του Δήμου και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Παιδείας, διαβεβαιώνοντα τους ότι τόσο το αρμόδιο  Τμήμα Παιδείας όσο και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, είναι στη διάθεση τους για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη σχολική τους κοινότητα.

 

Ο κ. Λαχνιδάκης  συζήτησε με τα παιδιά για τον Αθλητισμό, ζήτησε τη γνώμη τους στο πλαίσιο του δια ζώσης διαλόγου που αναπτύχθηκε αλλά και  μέσω ενός ερωτηματολογίου που συνέταξε το Τμήμα Αθλητισμού και διανεμήθηκε στα παιδιά προκειμένου να «χαρτογραφηθούν» τα ενδιαφέροντα των δημοτών σε ότι αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες. Προέτρεψε τα παιδιά ν’ ασχολούνται με τον αθλητισμό και προσέχουν τη διατροφή και την υγεία τους.

dim-adele

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου αφιέρωσε στα παιδιά όσο χρόνο χρειάστηκε η ωραία συνεργασία που είχε μαζί τους. Επέμεινε στην αναφορά του στην αξία της γνώσης, μίλησαν για τη λογοτεχνία, τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, τη δύναμή της  και τη συνέχεια της στο χρόνο,   και συνέστησε στα παιδιά να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, διαβάζοντας εξωσχολικά βιβλία και παίζοντας στη φύση με τους φίλους τους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος στην επικοινωνία του με τα παιδιά, στην ορθή χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας (διαδίκτυο,  τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα) επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση τους στην ψυχική, διανοητική αλλά και βιολογική υγεία των παιδιών.

Ένα θέμα για το οποίο τα παιδιά  απέδειξαν ότι είναι ήδη ευαισθητοποιημένα, αφού, με τη συμπαράσταση και καθοδήγηση των δασκάλων τους, συμμετέχουν σε μία ευρεία Ομάδα εργασίας και δημιουργικότητας, τα «Μικρά Μολύβια», στην οποία συνεργάζονται 12 σχολεία του Ρεθύμνου, μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Σχολείο Αδελε όπου  μελετούν, κάθε χρόνο, μία θεματική – η φετινή έχει τον ευφυή τίτλο «Χαμένοι στη σύνδεση..» και αφορά προφανώς τη σχέση των παιδιών με τη σύγχρονη  τεχνολογία – με στόχο την έκδοση των αποτελεσμάτων της μελέτης τους σε βιβλιαράκι.

Τέλος, ο Δήμαρχος απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει τα παιδιά που ήταν προσωπικές (αν του αρέσει που είναι Δήμαρχος, πως το αποφάσισε, πόσα χρόνια ασκεί αυτά τα καθήκοντα, αν έχει δυσκολίες ) αλλά και θεσμικές  (αν έχει καλούς συνεργάτες, πως τους επέλεξε, πόσοι εργάζονται για τα θέματα του Δήμου κ.α)

Η ευπρέπεια που χαρακτήρισε την παραμονή των παιδιών στο Δημαρχείο, η ποιότητα των ερωτήσεων που απηύθυναν και η εν γένει ευγενική συμπεριφορά τους, επιβεβαιώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στη εκπαιδευτική  κοινότητα    του Δημοτικού Σχολείου Αδελε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση