HomeΚΟΣΜΟΣΈξι μέλη του Ερυθρού Σταυρού νεκρά στο Αφγανιστάν

Έξι μέλη του Ερυθρού Σταυρού νεκρά στο Αφγανιστάν

«Δεν το κάναμε εμείς», λένε οι Ταλιμπάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και άλλοι δύο αγνοούνται, μετά την επίθεση που δέχτηκαν πιθανότατα από μέλη του Ισλαμικού Κράτους ενώ μετέφεραν προμήθειες στα βόρεια της χώρας αυτής, σε περιοχές που έχουν πληγεί από φονικές χιονοθύελλες και χιονοστιβάδες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στην ασταθή επαρχία Τζοουζτζάν, ανέφερε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χωρίς να διευκρινίσει ποια οργάνωση ευθύνεται. Σύμφωνα με τον Λοτφουλάχ Αζίζι, τον κυβερνήτη της επαρχίας, οι δράστες ήταν κατά πάσα πιθανότητα τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. «Το Νταές είναι πολύ ενεργό στην περιοχή» είπε, χρησιμοποιώντας την αραβική ονομασία του ΙΚ.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ραχματουλάχ Τουρκιστάνι είπε ότι τα πτώματα των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στην πρωτεύουσα ενώ είναι σε εξέλιξη μια έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπίουλάχ Μουτζάχιντ τόνισε ότι η οργάνωσή του δεν ευθύνεται για την επίθεση και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι τα μέλη της θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βρουν τους δράστες.

Τον περασμένο μήνα ένας Ισπανός εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού αφέθηκε ελεύθερος αφού κρατήθηκε επί μερικές εβδομάδες από ενόπλους στο βόρειο Αφγανιστάν. Ο Ισπανός ταξίδευε μαζί με τρεις Αφγανούς συναδέλφους του από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στην Κουντούζ όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν την αυτοκινητομπή τους. Οι τρεις Αφγανοί αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι και μόνο εκείνος κρατήθηκε όμηρος. Μέχρι και σήμερα παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αιτήματα των απαγωγέων αλλά και άγνωστο σε ποια οργάνωση ανήκαν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση