HomeHL-9Σ’ αυτόν τον τόπο δεν μπορείς ούτε να … γεννήσεις!

Σ’ αυτόν τον τόπο δεν μπορείς ούτε να … γεννήσεις!

Χωρίς επίδομα μητρότητας λόγω… τεχνικού προβλήματος, ασφαλισμένες του ΙΚΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπες με μια δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται υποψήφιες μητέρες που ούσες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ βρίσκονται στην άδεια της κύησης περιμένοντας μέρα με τη μέρα να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους. Κι αυτό γιατί η δόση του επιδόματος μητρότητας που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί στις αρχές του μήνα, δεν έχει ακόμη πιστωθεί στους λογαριασμούς των επίτοκων του ΙΚΑ για… τεχνικούς λόγους.

Σύμφωνα με μαρτυρία εγκύου ασφαλισμένης του ΙΚΑ, στο cretapost, το επίδομα που της αναλογεί για την άδεια κύησης θα έπρεπε να της έχει καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό της,  μολονότι η έγκυος αναμένει από στιγμή σε στιγμή να γεννήσει. Όπως προέκυψε και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost η καθυστέρηση στην πίστωση των χρημάτων οφείλεται σε … τεχνικό πρόβλημα που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των λογαριασμών των εγκύων. Μάλιστα, εικάζεται ότι το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί στις … 17 Φεβρουαρίου, οπότε και οι έγκυες – αν δεν έχουν γεννήσει στο μεταξύ – θα πρέπει να επισκεφθούν ξανά την τράπεζα αναζητώντας τα επιδόματα που δικαιούνται!

Διαφήμιση
Διαφήμιση