HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Δέσμευση Πολάκη για τις ΜΕΘ … ανέκδοτο δίχως γέλιο»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Δέσμευση Πολάκη για τις ΜΕΘ … ανέκδοτο δίχως γέλιο»

Ανακοίνωση της επιτροπής με αφορμή τις τελευταίες δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πρόσφατη δέσμευση του Παύλου Πολάκη σχετικά με τη λειτουργία 100 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ που χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» τις δηλώσεις του υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τη δέσμευση(!) του Κου Πολάκη ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα λειτουργήσουν πλήρως εξοπλισμένες 100 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Του θυμίζουμε ότι έχει κάνει ανάλογες δεσμεύσεις και στο παρελθόν χωρίς αντίκρισμα.

Αλλά η ανευθυνότητα και η αποτυχία στο χώρο της Υγείας έχουν ονοματεπώνυμο και υπογραφή!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η περίοδος της γρίπης του παρόντος χειμώνα (2016-2017) χάθηκε, η οποία ίσως αποδειχθεί η χειρότερη (από πλευράς νοσηρότητας) από κάθε άλλη.

Η πραγματικότητα λειτουργίας των νοσοκομείων και ιδιαίτερα των ΜΕΘ, είναι θλιβερή. Μόνο στην Κρήτη η πληρότητα ξεπερνά το 110%.

Πολύ συχνά οι ΜΕΘ στην Κρήτη, δεν έχουν κλίνη ελεύθερη για να υποδεχθούν ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση λόγω αναπνευστικών επιπλοκών της γρίπης.

Όλα αυτά όφειλε ο Κος Πολάκης να τα έχει αντιμετωπίσει από πέρυσι που το πρόβλημα είχε εντοπιστεί προσλαμβάνοντας στις ΜΕΘ τους νοσηλευτές και ιατρούς που είχε εξαγγείλει και ανοίγοντας τις αντίστοιχες κλίνες.

Αντί γι’ αυτό επιδόθηκε σε παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρνοντας τις δομές υγείας και τους ασθενείς στα όριά τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση