HomeHL-WorldΓαλλία: Αυξήθηκε ο τουρισμός στα τέλη του 2016

Γαλλία: Αυξήθηκε ο τουρισμός στα τέλη του 2016

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Γαλλία αυξήθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου που επλήγη από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Γαλλία από ξένους τουρίστες αυξήθηκε κατά 2,9% κατά τους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου συγκριτικά με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έδωσαν ώθηση στον τουρισμό.

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του Παρισιού αυξήθηκαν κατά 4,5% το τέταρτο τρίμηνο, με 3,3% περισσότερους ξένους τουρίστες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE.

Η αύξηση επιβεβαίωσε τις πρόσφατες αναφορές του κλάδου για σταδιακή ανάκαμψη από τη βουτιά του ξένου τουρισμού λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, οι οποίες είχαν επηρεάσει την τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου του 2015.

Ωστόσο, η θέση της Γαλλίας ως η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, υπέστη νέα πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, όταν άνδρας οπλισμένος με ματσέτα επιτέθηκε σε Γάλλο στρατιώτη κοντά στην είσοδο του Μουσείου του Λούβρου, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μιλά για τρομοκρατική επίθεση.

Η Γαλλία, που θέλει να ενισχύσει την αδύναμη οικονομική της ανάπτυξη, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, που παράγει το 7,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας και απασχολεί 2 εκατ. άτομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση