HomeHL-9Δεν το βάζουν κάτω οι αγρότες της Κρήτης

Δεν το βάζουν κάτω οι αγρότες της Κρήτης

Παραμένουν 17 μέρες στα Μεγάλα Χωράφια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για 17 μέρες παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο που έχει στηθεί στα Μεγάλα Χωράφια διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα και τη «βαριά» φορολογία εναντίον της κυβέρνησης.

Σήμερα στις 12 η ώρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο μπλόκο σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία από τα Μεγάλα Χωράφια με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝ Χανίων Μανούσο Σταυριανουδάκη.

megala-xorafia-6

Αργότερα θα γίνει για άλλη μια ημέρα συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρα με τη μέρα οι αγρότες δυναμώνουν τον αγώνα τους και προσανατολίζονται προς ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Κρήτη, αλλά και το δυναμικό παρών τους σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο στις 12 το πρωί έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγυιά.

Συμπαραστέκονται στον αγώνα τους

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται φορείς και σωματεία του Ηρακλείου όπου οργανώνουν αύριο στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες.

Πρόκειται για το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδ/κης Εκ/σης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους «Οι αγρότες όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν βγει στον αγώνα και ήδη ξεκίνησε η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι. Όλοι μαζί εργατοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αγρότες πρέπει να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του φτωχού λαού, την προσπάθεια υπονόμευσης της απάντησης που πρέπει να δοθεί ενάντια σε μια πολιτική που μας πλήττει όλους».

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ζωγραφάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση