HomeHL-9Στο επίκεντρο συνάντησης στο υπουργείο το Ευρωπαικό Σχολείο Ηρακλείου

Στο επίκεντρο συνάντησης στο υπουργείο το Ευρωπαικό Σχολείο Ηρακλείου

Για να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Διαδικτύου (ENISA) και συγκεκριμένα για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του εν λόγω Οργανισμού.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις, ο Α. Γενικός της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρης Πλευράκης, η κ. Μπατάλα, Δ/ντρια του Ευρωπαϊκού Σχολείου, ο κ. Τερζάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, η κ. Φιλιππάκη, Υποδιευθύντρια του Ευρωπαϊκού Σχολείου και ο κ. Παντής, Σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς της Κρήτης εξέφρασαν την επιθυμία να διατηρηθεί ο Ευρωπαϊκός χαρακτήρας του Σχολείου, να διασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας του, όσο και να παραμείνει η έδρα του τόσο σημαντικού Οργανισμού στο Ηράκλειο και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Ο ENISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Διαδικτύου) είναι ο μοναδικός Οργανισμός τέτοιου επιπέδου που διαθέτει η Ελλάδα, η οποία ανέλαβε την ίδρυση Ευρωπαϊκού Σχολείου στο πλαίσιο της συμβατικής της υποχρέωσης για τη λειτουργία του Οργανισμού.

Οι καταγόμενοι από την Κρήτη, Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις και Α. Γενικός της ΓΓΑΕ του ΥΠΕΞ κ. Δημήτρης Πλευράκης, δήλωσαν πως σε ό,τι αφορά στην διατήρηση του ENISA και του Σχολείου στη χώρα μας, έχει καταβληθεί ήδη εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης κάθε προσπάθεια για να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μέχρι τη λήξη της σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως και το 2019.

Αναζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για την συνέχεια της λειτουργίας του Οργανισμού και του Σχολείου και μετά το 2019.

Οι κ.κ. Ζουράρις και Πλευράκης εξέφρασαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την διατήρηση στην Ελλάδα τόσο του ENISA όσο και του Ευρωπαϊκού Σχολείου, των οποίων η παρουσία ως Διεθνών Οργανισμών θεμελιώνει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση