Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της κλοπής του πετρελαίου πριν από περίπου 10 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν μάρτυρες, ενώ στη συνέχεια η σύνθεση του δικαστηρίου αποφάσισε τη διακοπή της δίκης και τη συνέχεια της στις 13 Φεβρουαρίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν για μία ακόμη φορά ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 17 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, που είχε απασχολήσει τότε την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται υπάλληλοι του νοσοκομείου, που εργάζονταν στο τομέα της θέρμανσης, αλλά και οδηγοί βυτιοφόρων.

Όπως είχε διαπιστωθεί τότε, οι 17 κατηγορούμενοι παρακρατούσαν για προσωπικό τους όφελος μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, που προορίζονταν για τις ανάγκες του νοσοκομείου, προκειμένου να τις πουλήσουν, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Σύμφωνα με τους τότε υπολογισμούς, οι ποσότητες πετρελαίου που είχαν παρακρατηθεί ήταν τεράστιες, ενώ η οικονομική ζημία, που επέφεραν, ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση