HomeHL-EconomyΣυναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών για τις προμήθειες στις συναλλαγές

Συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών για τις προμήθειες στις συναλλαγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μείωση των προμηθειών στις συναλλαγές με POS ζήτησε το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνας από τις τράπεζες σε σειρά συναντήσεων που είχε με τις διοικήσεις της Εθνικής, Πειραιώς και Αττικής.

Αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου συναντήθηκε, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, με τον Πρόεδρο του  Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κ.  Παναγιώτη Θωμόπουλο και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ενώ ακολούθησε στις 3 Φεβρουαρίου 2017 συνάντηση με τον Πρόεδρο του  Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. έθεσε το θέμα των υπερχρεώσεων προμηθειών των συναλλασσομένων επαγγελματιών με την Τράπεζα μέσω POS και των υπερβολικών επιτοκίων για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών. Έθεσε επίσης το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων και ζήτησε να μη παραδοθούν σε ανεξέλεγκτα συμφέροντα.

Επιπλέον, ζήτησε ειδικά από τον πρόεδρο της ΕΤΕ, την εγκατάσταση ΑΤΜ Αυτομάτων Συναλλαγών easypay στην έδρα του Ε.Ε.Α. και τη σύνδεσή του μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ για την πληρωμή του ΓΕΜΗ και των συνδρομών προς το Ε.Ε.Α. χωρίς προμήθεια.

Οι πρόεδροι των Τραπεζών ανταποκρίθηκαν, κατ’ αρχήν, θετικά στα αιτήματα του Ε.Ε.Α. και η υλοποίηση παραπέμφθηκε σε νεότερες συναντήσεις με πρακτικές προτάσεις εφαρμογής.

Το Ε.Ε.Α. κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με τα προβλήματα των επαγγελματιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση