Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου 48ωρου ο καιρός «αλλάζει πρόσωπο» και πάλι. Στην Κρήτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν σήμερα από τα δυτικά του νησιού και σταδιακά θα επεκτείνονται ανατολικότερα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα την Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων θα υπάρξει εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξεδόθη από την ΕΜΥ, αναμένεται κύμα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες που στην Κρήτη θα ξεκινήσει από τα δυτικά, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς ανέμους και τις πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Μέχρι την Τετάρτη τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στην ανατολική Κρήτη, ωστόσο η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι μικρή.

Σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις εντάσεως έως και 8 μποφόρ, με τάση βαθμιαίας εξασθένισης.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στη βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 21 βαθμούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση