HomeΚΡΗΤΗΔανέλλης: «Τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας δεν λύνονται στα μπλόκα»

Δανέλλης: «Τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας δεν λύνονται στα μπλόκα»

Αναγκαιότητα η υιοθέτηση εθνικού σχεδίου αγροτικής πολιτικής, λέει ο Ηρακλειώτης βουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σε ανακοίνωσή του. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δανέλλης αναφέρει:

«Όσο αρνούμαστε την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου αγροτικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει τα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τόσο μεγαλύτερες ομάδες του θα έρχονται σε απόγνωση.

Η επιβεβλημένη φοροδοτική και εισφοροδοτική συμμετοχή του κλάδου, με τον αποσπασματικό τρόπο που έγινε, δίχως θεσμοθέτηση κινήτρων και αντικινήτρων, ισοπεδωτικά και δίχως διάκριση μεταξύ των πολλών εισοδηματικών κατηγοριών, ενέτεινε το πρόβλημα βιωσιμότητας πολλών αγροτών.

Όμως η συνήθης πρακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, με την γενικευμένη ανομία των καταλήψεων εθνικών οδών, μεθοριακών σταθμών και τελωνείων, βλάπτει την ελληνική κοινωνία, την εθνική οικονομία και απομονώνει τον αγροτικό κόσμο από τους φυσικούς του συμμάχους.

Οι παραγωγοί της Κρήτης ξέρουν πολύ καλά το κόστος των κατά καιρούς αποκλεισμών των λιμανιών από τους ναυτεργάτες.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι αγροτοσυνδικαλιστές την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και ότι το ετήσιό τους ραντεβού στα μπλόκα, όπως η ζωή έχει αποδείξει, δεν έλυσε κανένα τους πρόβλημα.

Αντί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να δηλώνει πως το Μνημόνιο του δένει τα χέρια, ας προχωρήσει σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο, με τους εκπροσώπους των μπλόκων, αλλά και με εκείνους που βρήκαν τρόπους να επιβιώσουν παρά την κρίση, μέσω της συλλογικότητας των δημιουργικών προσπαθειών, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Ας αντιληφθούμε όλοι την αναγκαιότητα δημιουργίας προϋποθέσεων παραγωγής αγροτικού εισοδήματος, αφού οι άμεσες ενισχύσεις και οι λοιπές ευρωπαϊκές επιδοτήσεις έχουν ημερομηνία λήξης και αποτελούν ό,τι ακριβώς λέει το όνομά τους: απλώς ενισχύσεις και όχι το κύριο αγροτικό εισόδημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση